Dünya Kupası'nda Balogun krizi: Belçika'dan FIFA'ya sert tepki

ABD'li oyuncu Folarin Balogun'un cezasının FIFA tarafından ertelenmesi, Belçika Futbol Federasyonu'nun tepkisine yol açtı. Federasyon, kararın şeffaf olmadığını belirterek resmi itiraz sürecini başlattı.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Dünya Kupası'nda Balogun krizi: Belçika'dan FIFA'ya sert tepki
Temsili görsel · 3093594 / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • ABD'li oyuncu Folarin Balogun'un cezasının FIFA tarafından ertelenmesi, Belçika Futbol Federasyonu'nun tepkisine yol açtı.
  • Federasyon, kararın şeffaf olmadığını belirterek resmi itiraz sürecini başlattı.
  • 2026 FIFA Dünya Kupası son 16 turunda karşı karşıya gelecek olan ABD ve Belçika arasındaki müsabaka, saha dışındaki tartışmalarla gündeme oturdu.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

ABD'li oyuncu Folarin Balogun'un cezasının FIFA tarafından ertelenmesi, Belçika Futbol Federasyonu'nun tepkisine yol açtı. Federasyon, kararın şeffaf olmadığını belirterek resmi itiraz sürecini başlattı.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 06.07.2026 18:53
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

2026 FIFA Dünya Kupası son 16 turunda karşı karşıya gelecek olan ABD ve Belçika arasındaki müsabaka, saha dışındaki tartışmalarla gündeme oturdu. ABD'nin golcü oyuncusu Folarin Balogun'un Bosna-Hersek maçında gördüğü kırmızı kart sonrası aldığı cezanın FIFA tarafından ertelenmesi, Belçika cephesinde büyük rahatsızlık yarattı.

FIFA'nın bu kararı, ABD Başkanı Donald Trump'ın sosyal medya üzerinden yaptığı destek paylaşımıyla daha da tartışmalı bir hale geldi. Belçika Futbol Federasyonu (RBFA), kararın gerekçelerini ve izlenen süreci öğrenmek amacıyla FIFA'ya resmi bir mektup gönderdi. Ancak federasyon, FIFA'dan tatmin edici bir yanıt alamadıklarını belirtti.

RBFA tarafından yapılan açıklamada, FIFA'nın itiraz sürecini kısıtlı bir zaman dilimine sıkıştırdığı ve meşru taleplere yanıt vermekten kaçındığı ifade edildi. Ayrıca federasyon, maç öncesi yapılan koordinasyon toplantılarında, oyuncuların otomatik cezalarına ilişkin standart bilgilendirme bölümünün FIFA tarafından kasıtlı olarak sunumdan çıkarıldığını öne sürdü. Bu değişikliğin nedenine dair soruların da cevapsız kaldığını vurgulayan Belçika tarafı, yaşanan belirsizlikler nedeniyle Balogun'un sahaya çıkmasına karşı resmi itirazlarını yineledi.

FIFA'nın konuyla ilgili nihai bir açıklama yapmaması, turnuvanın sportif adaletine yönelik soru işaretlerini beraberinde getirdi. Belçika Futbol Federasyonu, süreçteki şeffaflık eksikliğini gerekçe göstererek, oyuncunun cezalı olması gerektiği yönündeki duruşunu koruyor. Futbol dünyasında geniş yankı bulan bu kriz, TSİ 03.00'te başlayacak olan kritik karşılaşmanın önüne geçmiş durumda.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 6 olgu

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. ABD ve Belçika, 2026 FIFA Dünya Kupası son 16 turunda TSİ 03.00'te karşılaşacak.Kaynak 1
  2. ABD'li futbolcu Folarin Balogun, Bosna-Hersek maçında kırmızı kart görerek 1 maç ceza almıştı.Kaynak 1
  3. FIFA, Folarin Balogun'un cezasının ertelendiğini duyurdu.Kaynak 1
  4. Donald Trump, FIFA'nın kararını sosyal medya üzerinden desteklediğini açıkladı.Kaynak 1
  5. Belçika Futbol Federasyonu, FIFA'nın karar sürecine ilişkin şeffaflık talep ederek itirazda bulundu.Kaynak 1
  6. Belçika Futbol Federasyonu, FIFA'nın maç toplantılarında ceza prosedürlerini sunumdan çıkardığını iddia etti.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    CNN TürkHaber kaynağı · 06.07.2026 21:42

    Belçika’da Folarin Balogun tepkisi sürüyor! Bir açıklama daha

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler