# Avustralya Başbakanı'ndan tartışmalı kavun şakasına ret

- Canonical URL: https://habersitesi.org/haber/34347/avustralya-basbakani-ndan-tartismali-kavun-sakasina-ret
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-08-11T12:09:59+03:00
- Modified: 2026-08-11T12:50:09+03:00
- Category: Gündem
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, Avustralya Başbakanı'ndan tartışmalı kavun şakasına ret, https://habersitesi.org/haber/34347/avustralya-basbakani-ndan-tartismali-kavun-sakasina-ret

## Summary

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, bir podcast programında Japon mevkidaşı hakkında yaptığı müstehcen espri nedeniyle gelen özür çağrılarını geri çevirdi. Muhalefetin tepkisine rağmen Albanese, sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirterek iddiaları reddetti.

## Verified facts

- Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, bir podcast yayınında Japon mevkidaşına yönelik yaptığı espri nedeniyle eleştirildi.
- Albanese, Japonya Başbakanı Sanae Takaichi'nin kendisine hediye ettiği kavunla ilgili müstehcen bir şaka yaptı.
- Muhalefet liderleri, Başbakan Albanese'den bu sözleri nedeniyle özür dilemesini talep etti.
- Başbakan Albanese, parlamentoda kendisine yöneltilen özür çağrılarını reddetti.
- Dışişleri Bakanı Penny Wong, Albanese'nin sözlerinin hakaret amacı taşımadığını savundu.

## Article

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, katıldığı bir podcast programında Japon mevkidaşı Sanae Takaichi'ye yönelik yaptığı müstehcen esprinin ortaya çıkmasının ardından siyasi bir tartışmanın odağına yerleşti. Programda, Takaichi'nin kendisine hediye ettiği lüks bir Japon kavunu hakkında konuşan Albanese'nin ifadeleri, muhalefet kanadında büyük tepkiyle karşılandı.Muhalefet liderleri, Başbakan'ın kullandığı ifadelerin diplomatik nezakete aykırı olduğunu ve hakaret içerdiğini savunarak Albanese'den kamuoyu önünde özür dilemesini istedi. Ancak parlamentoda kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Albanese, söz konusu iddiaları kesin bir dille reddetti. Başbakan, Takaichi ile dostane ilişkileri olduğunu vurgulayarak, yapılan eleştirilerin haksız olduğunu ifade etti.Konuya ilişkin açıklama yapan Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong da Başbakan'a destek verdi. Wong, Albanese'nin sözlerinin muhalefet tarafından iddia edilen şekilde bir hakaret amacı taşımadığını ve Başbakan'ın niyetinin yanlış yorumlandığını belirtti. Albanese, daha önce de bir başka podcast yayınında şarkıcı Kylie Minogue hakkında kullandığı ifadeler nedeniyle tepki çekmiş ve özür dilemek zorunda kalmıştı. Ancak bu kez, diplomatik bir muhatabı ilgilendiren olayda geri adım atmayacağını gösterdi.

## Sources

- [Euronews TR — Avustralya Başbakanı Albanese, Japon mevkidaşına 'kavun' şakasıyla tepki çekti](http://tr.euronews.com/2026/08/11/avustralya-basbakani-albanese-japon-mevkidasina-kavun-sakasiyla-tepki-cekti)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See https://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
