Donald Trump, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada FIFA Başkanı Infantino'nun görevdeki performansını takdir etti. Trump, Infantino'nun tarihin en başarılı Dünya Kupası organizasyonuna liderlik ettiğini vurgulayarak, mevcut başkanın görevden alınmasının korkunç bir hata olacağını ileri sürdü. Trump'a göre, Infantino'nun ayrılığı turnuvanın gelecekteki karlılığını ve başarısını tehlikeye atabilir.
Yatırım Planı Tartışmaları
Söz konusu destek açıklamaları, Infantino'nun Dünya Kupası hisselerini özel yatırımcılara devretme planının ortaya çıkmasının ardından geldi. The Times'ın haberleştirdiği bu girişim, spor dünyasında geniş yankı uyandırdı. Gelen yoğun eleştiriler sonucunda FIFA, yapılan hatalar için özür dileyerek söz konusu teklifin gündemden kaldırıldığını duyurdu.
Konfederasyonların Tepkisi
Infantino'nun planları yalnızca kamuoyunda değil, kurumsal düzeyde de tepkiyle karşılandı. Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Asya Futbol Konfederasyonu (AFC) ve CONCACAF, ortak bir bildiri yayımlayarak FIFA Başkanı'na yönelik memnuniyetsizliklerini dile getirdi.