Antalya'da görev yapan doktor öğretim görevlisi Fatih A., meslektaşlarını ve diğer sağlık personellerini hedef aldığı bir dolandırıcılık şebekesi kurdu. Şüphelinin, kendi tasarımı olduğunu iddia ettiği bir uygulama ve algoritma aracılığıyla, ABD borsasında yüksek getiriler sağlayacağı vaadinde bulunduğu belirlendi.
Geniş Mağdur Kitlesi ve Büyük Kayıplar
Dolandırıcılık faaliyetlerinin kapsamı; Akdeniz Üniversitesi Hastanesi, Antalya Şehir Hastanesi ve Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarını kapsıyor. Aralarında tanınmış cerrahların da bulunduğu 50'den fazla kişinin mağdur olduğu öne sürülürken, bazı personellerin bu yatırım için evlerini ipotek ettirdiği ve kredi kullandığı bildirildi. Bir mağdurun kaybının 1 milyon doları aştığı iddia ediliyor.
Yasal Süreç ve Kaçış
Toplamda 225 milyon lira değerinde nakit para ve gayrimenkul ile yurt dışına gittiği ileri sürülen Fatih A. hakkında savcılık tarafından yakalama kararı verildi. Emniyet güçlerinin düzenlediği operasyon kapsamında şüphelinin eşi F.A. gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen F.A., yargı tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, firari doktoru yakalama çalışmaları devam ediyor.