# Netanyahu'dan Gazze planına temkinli yaklaşım

- Canonical URL: https://habersitesi.org/haber/33065/netanyahu-dan-gazze-planina-temkinli-yaklasim
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-08-10T07:46:12+03:00
- Modified: 2026-08-10T08:11:53+03:00
- Category: Gündem
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, Netanyahu'dan Gazze planına temkinli yaklaşım, https://habersitesi.org/haber/33065/netanyahu-dan-gazze-planina-temkinli-yaklasim

## Summary

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze için sunulan 15 maddelik plana şans vermeye hazır olduğu iddia edildi. Ancak Netanyahu, Hamas silahsızlandırılmadan bölgeden çekilmeyeceklerini vurguladı.

## Verified facts

- İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze için hazırlanan 15 maddelik plana şans vermeye hazır olduğunu belirtti.
- Netanyahu, Jared Kushner ile yaptığı telefon görüşmesinde Hamas'ın silah bırakacağına inanmadığını ifade etti.
- İsrail ordusunun Sarı Hat'tın batısına ilerlememesi ve saldırıların azaltılması planın parçası olarak öne sürüldü.
- Netanyahu, Hamas tamamen silahsızlandırılmadan Gazze'den çekilmeyeceklerini açıkladı.
- Gazze'de ateşkesin ilk aşaması 10 Ekim 2025 tarihinde yürürlüğe girmişti.

## Article

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Gazze'ye yönelik hazırlanan 15 maddelik barış planına şans vermeye hazır olduğu öne sürüldü. İsrail basınına yansıyan bilgilere göre, Netanyahu bu niyetini ABD Başkanı Donald Trump'ın danışmanı Jared Kushner ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde dile getirdi.Görüşme detaylarına göre Netanyahu, Hamas'ın silah bırakma ihtimaline karşı şüphelerini koruduğunu ancak plana bir şans tanınabileceğini ifade etti. Bu süreçte İsrail ordusunun Sarı Hat'tın batısına ilerlememesi ve saldırıların azaltılması gibi taahhütlerin gündeme geldiği belirtildi. Gazze Barış Kurulu da İsrail'den mevcut askeri konumunu korumasını ve doğrudan tehdit oluşmadıkça ateş açmamasını talep etti.Öte yandan Netanyahu, kamuoyuna yaptığı açıklamada 15 maddelik planı resmi olarak kabul etmediğini yineledi. İsrail'in Hamas tamamen silahsızlandırılmadan Gazze'den çekilmeyeceğini belirten Başbakan, ABD ile diplomatik görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.Bölgedeki ateşkes süreciyle ilgili diğer gelişmeler ise şu şekilde ilerliyor: Gazze Barış Kurulu Yüksek Temsilcisi Nikolay Mladenov, Hamas'ın ateşkesin ikinci aşamasına yönelik yol haritasını kabul ettiğini duyurdu. Hamas ise bu sürece olumlu yaklaştığını ancak İsrail'in saldırıları durdurması ve takvime sadık kalması gerektiğini vurguladı. Gazze Yönetimi Ulusal Komitesi, bölgenin yönetimini devralmak için hazırlıklarını tamamladığını bildirirken, 10 Ekim 2025'te başlayan ateşkesin ilk aşamasından bu yana yaşanan kısıtlamalar ve saldırılar tartışılmaya devam ediyor.

## Sources

- [Habertürk — İsrail basını: Netanyahu Gazze planına şans vermeye hazır](https://www.haberturk.com/israil-basini-netanyahu-gazze-planina-sans-vermeye-hazir-3904474)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See https://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
