İstanbul'un Güngören ilçesinde bulunan Akıncılar Mahallesi Üstün Sokak'ta gece saatlerinde korku dolu anlar yaşandı. Beş katlı bir binanın birinci katında yer alan balkon, henüz belirlenemeyen bir nedenle aniden çöktü. Balkondan kopan beton parçalarının ve molozların çıkardığı gürültü üzerine bina sakinleri büyük panik yaşayarak kendi imkanlarıyla dışarı çıktı.
Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis, sağlık ve zabıta ekibi sevk edildi. Ekipler tarafından yapılan ilk incelemelerde, olay sırasında herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmadığı tespit edildi. Güvenlik güçleri, olası bir tehlikeye karşı binanın çevresini bariyerlerle kapatarak bölgeyi güvenlik çemberine aldı.
Yapılan teknik kontrollerin ardından binanın mevcut durumu riskli bulunarak tedbir amaçlı tahliye edilmesine karar verildi. Tahliye işlemlerinin tamamlanmasının ardından bina yetkililer tarafından mühürlendi. Balkonun çökme nedenine ilişkin başlatılan incelemeler devam ederken, mahalle sakinleri binanın durumu hakkında endişeli bekleyişini sürdürüyor. Yetkililer, bölgedeki diğer yapılar için de gerekli kontrollerin titizlikle yürütüleceğini belirtti. Olay yerindeki güvenlik önlemleri, incelemeler sonuçlanana kadar devam edecek.