# The Odyssey filminin sahte kopyaları siber saldırı aracı oldu

- Canonical URL: https://habersitesi.org/haber/31045/the-odyssey-filminin-sahte-kopyalari-siber-saldiri-araci-oldu
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-08-07T13:36:21+03:00
- Modified: 2026-08-07T13:47:15+03:00
- Category: Gündem
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, The Odyssey filminin sahte kopyaları siber saldırı aracı oldu, https://habersitesi.org/haber/31045/the-odyssey-filminin-sahte-kopyalari-siber-saldiri-araci-oldu

## Summary

Siber güvenlik uzmanları, The Odyssey filminin korsan kopyaları üzerinden Lumma Stealer adlı zararlı yazılımın yayıldığını duyurdu. Uzmanlar, kullanıcıları yasa dışı indirmelere karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

## Verified facts

- Bitdefender, The Odyssey filminin sahte korsan kopyalarının Lumma Stealer adlı kötü amaçlı yazılımı yaydığını tespit etti.
- Lumma Stealer, kullanıcıların oturum açma bilgilerini, ödeme verilerini ve tarayıcı çerezlerini çalabilen bir yazılımdır.
- Saldırganlar, filmin henüz yasal platformlarda yayınlanmamış olmasından yararlanarak sahte dosyaları torrent siteleri üzerinden dağıtıyor.
- Sahte dosyalar video oynatmak yerine Windows üzerinde çalıştırılabilir zararlı kodlar içeren dosyalar olarak gizleniyor.
- Bitdefender, kullanıcıları yalnızca yasal platformları kullanmaları ve sistemlerini güncel tutmaları konusunda uyarıyor.

## Article

Siber güvenlik şirketi Bitdefender, gişe rekorları kıran The Odyssey filminin korsan kopyalarının, kullanıcıların cihazlarına sızmak amacıyla kullanıldığını açıkladı. Henüz yasal dijital platformlarda yer almayan filmin, internette dolaşan sahte indirme dosyalarının aslında Lumma Stealer adlı tehlikeli bir kötü amaçlı yazılım içerdiği belirtildi.Araştırmacılar, saldırganların filmin sinemalardaki popülaritesinden faydalanarak torrent siteleri ve arama motorları üzerinden zararlı dosyalar yaydığını ifade ediyor. Film dosyası gibi görünen bu içerikler, aslında Windows üzerinde çalıştırılabilir dosyalar olup, açıldıkları anda cihazın kontrolünü ele geçirebiliyor. Rusya merkezli olduğu düşünülen Lumma Stealer, kullanıcının kayıtlı şifrelerini, ödeme bilgilerini, tarayıcı çerezlerini ve özel belgelerini çalma yeteneğine sahip.Bitdefender raporunda, bu yöntemin yeni olmadığına dikkat çekilerek, daha önce Mission: Impossible – The Final Reckoning filmi için de benzer bir kampanyanın yürütüldüğü hatırlatıldı. Suçluların, popüler içeriklerin yasal platformlara düşmesini bekleyen sabırsız izleyicileri hedef aldığı ve aynı dağıtım yöntemlerini farklı filmler üzerinde sürekli tekrarladığı vurgulandı.Siber güvenlik uzmanları, yasa dışı sitelerde dosya türlerini kontrol etme konusunda daha az dikkatli olan kullanıcıların büyük risk altında olduğunu belirtiyor. Bu tür saldırılardan korunmak için filmlerin yalnızca resmi yayın platformları üzerinden izlenmesi, ayrıca bilgisayar sistemlerinin ve güvenlik yazılımlarının her zaman güncel tutulması gerektiği önemle vurgulanıyor. Uzmanlar, kullanıcıların internetten indirilen şüpheli dosyalara karşı temkinli olmaları gerektiğini hatırlatıyor.

## Sources

- [Euronews TR — The Odyssey'nin korsan kopyaları: gizli virüsler tespit edildi](http://tr.euronews.com/next/2026/08/07/the-odysseynin-korsan-kopyalari-gizli-virusler-tespit-edildi)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See https://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
