# Apollo Global Management EasyJet'i 5,7 Milyar Sterlin Karşılığında Satın Alıyor

- Canonical URL: https://habersitesi.org/haber/30710/apollo-global-management-easyjet-i-5-7-milyar-sterlin-karsiliginda-satin-aliyor
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-08-07T07:22:35+03:00
- Modified: 2026-08-07T08:43:39+03:00
- Category: Ekonomi
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, Apollo Global Management EasyJet'i 5,7 Milyar Sterlin Karşılığında Satın Alıyor, https://habersitesi.org/haber/30710/apollo-global-management-easyjet-i-5-7-milyar-sterlin-karsiliginda-satin-aliyor

## Summary

Apollo Global Management, İngiliz havayolu şirketi EasyJet'i satın almak üzere anlaşmaya vardı. 5,7 milyar sterlin değerindeki işlemde hisse başına 715 peni nakit ödeme yapılacak.

## Verified facts

- Apollo Global Management EasyJet'i satın almak için anlaştı.
- Anlaşma bedeli 5,7 milyar sterlin olarak açıklandı.
- Hisse başına 715 peni nakit ödeme yapılacak.
- Rakip teklif sahibi Castlelake LP yarıştan çekildi.
- Nihai tekliflerin sunma tarihi 7 Ağustos olarak belirlendi.

## Article

Apollo Global Management, İngiliz havayolu şirketi EasyJet'i satın almak için anlaşma imzaladığını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre anlaşmanın toplam bedeli 5,7 milyar sterlin olarak belirlendi. Şirket, hisse başına 715 peni nakit ödeme yaparak satın alma işlemini tamamlayacak.Rakip Tekliften VazgeçildiSürecin diğer bir aktörü olan Castlelake LP ise yarıştan çekilme kararı aldı. Bu gelişmeyle birlikte Apollo'nun teklifi ön plana çıktı. Nihai tekliflerin sunulması için belirlenen son tarih ise 7 Ağustos olarak kayıtlara geçti.

## Sources

- [Habertürk Ekonomi — EasyJet'in yeni sahibi belli oldu](https://www.haberturk.com/easyjet-in-yeni-sahibi-belli-oldu-3903942-ekonomi)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See https://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
