# Noterden alınan lüks cip gümrük borcu nedeniyle satışa çıkarıldı

- Canonical URL: https://habersitesi.org/haber/30111/noterden-alinan-luks-cip-gumruk-borcu-nedeniyle-satisa-cikarildi
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-08-06T13:44:00+03:00
- Modified: 2026-08-06T14:14:59+03:00
- Category: Yerel Haberler
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, Noterden alınan lüks cip gümrük borcu nedeniyle satışa çıkarıldı, https://habersitesi.org/haber/30111/noterden-alinan-luks-cip-gumruk-borcu-nedeniyle-satisa-cikarildi

## Summary

Bulancak'ta bir vatandaş, noterden satın aldığı aracın gümrük borcu nedeniyle el konulduğunu ve satışa çıkarıldığını iddia etti. Vatandaş, aracı kullanamamasına rağmen vergi borcunun devam ettiğini belirterek yasal boşluklara dikkat çekti.

## Verified facts

- Dursun Karahasan, Bulancak'ta noterden bir Audi Q7 satın aldı.
- Araçta 4 bin 523 liralık gümrük borcu tespit edildi.
- Karahasan hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
- Araç trafikte durdurulup yediemin otoparkına çekildi.
- Gümrük idaresi aracı satışa çıkarma kararı aldı.
- Sahibi tebligat almadığını ve muhatap bulamadığını belirtti.
- Araç kullanılamaz hale gelmesine rağmen vergi borcu devam ediyor.
- Aracı ülkeye sokan memurlar yargılandı ve beraat etti.
- Karahasan yasada boşluk olduğunu savunuyor.

## Article

Bulancak ilçesinde yaşayan Dursun Karahasan, yıllar önce noter aracılığıyla satın aldığı lüks cipin beklenmedik bir şekilde elinden alınmasıyla karşı karşıya kaldı. Karahasan, Audi Q7 marka aracın Türkiye'ye giriş işlemleri sırasında ödenmemiş olduğu iddia edilen 4 bin 523 liralık gümrük alacağı yüzünden hakkında yakalama kararı çıkarıldığını öğrendi. Bu gelişme üzerine aracı trafikte durdurularak yediemin otoparkına çekildi. Karahasan, yaşadığı mağduriyeti anlatırken süreç boyunca kendisine herhangi bir resmi tebligatın ulaşmadığını ve muhatap bulmakta büyük zorluk yaşadığını vurguladı. Vatandaş, söz konusu eksik vergiyi ödemeye hazır olduğunu ancak yetkililerin bu konuda adım atmadığını ifade etti. Aracın gümrük idaresi tarafından satışa çıkarılacağı bilgisini alan Karahasan, devletin noterine ve resmi işlemlere olan güvenin sarsıldığını dile getirdi. Durumun ironik tarafı, aracına el konulmuş olmasına rağmen Motorlu Taşıtlar Vergisi ve bandrol borçlarının durmadan artmaya devam etmesi. Karahasan, aracı kullanamasa da mali yükümlülüklerin tamamen üzerine kaldığını belirtti. Gümrük idaresinin aracı eksper yaptırıp satışa hazırladığını, ancak hatanın kendilerine ait olmasına rağmen bedelin vatandaşa ödettirildiğini savundu. Olayın aracı ülkeye sokan görevlilerin yargılanmasına ve beraat etmesine kadar gittiğini aktaran Karahasan, mevzuattaki boşlukların iyi niyetli vatandaşları mağdur ettiğini söyledi. Benzer durumların yaşanmaması için yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirten Karahasan, hukuki süreç takibini sürdürdüğünü kaydetti.

## Sources

- [61SAAT — Noterden aldı, yıllar sonra el konuldu! Şimdi de satışa çıkarıldı](https://www.61saat.com/noterden-aldi-yillar-sonra-el-konuldu-simdi-de-satisa-cikarildi)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See https://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
