# Rekabet Kurumu'ndan A101 ve Carrefour devrine şartlı onay

- Canonical URL: https://habersitesi.org/haber/29936/rekabet-kurumu-ndan-a101-ve-carrefour-devrine-sartli-onay
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-08-06T11:12:12+03:00
- Modified: 2026-08-06T11:33:17+03:00
- Category: Ekonomi
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, Rekabet Kurumu'ndan A101 ve Carrefour devrine şartlı onay, https://habersitesi.org/haber/29936/rekabet-kurumu-ndan-a101-ve-carrefour-devrine-sartli-onay

## Summary

Rekabet Kurumu, A101'in Carrefour'u devralmasına bazı şartlar altında izin verdi. Karar kapsamında mağaza devirleri, istihdamın korunması ve yerel üreticiye destek gibi yükümlülükler getirildi.

## Verified facts

- Rekabet Kurumu, A101'in Carrefour'u devralma işlemine koşullu onay verdi.
- Rekabet endişeleri nedeniyle toplam 48 mağazanın elden çıkarılması kararlaştırıldı.
- A101 ve Carrefour, üç yıl boyunca mevcut çalışan sayısını koruma taahhüdü verdi.
- A101, her yıl en az 75 KOBİ ve yerel üreticiye destek sağlayacak.

## Article

Rekabet Kurumu, A101'in Carrefour'u devralma sürecine yönelik nihai kararını açıkladı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, devralma işlemine rekabetin korunması adına çeşitli taahhütler karşılığında koşullu onay verildi. Kurum, bazı bölgelerde rekabetin zayıflama riskine karşı A101 tarafından sunulan çözüm önerilerini yeterli buldu.Mağaza devirleri ve istihdam güvencesiAlınan karara göre, rekabetçi endişelerin bulunduğu bölgelerde toplam 48 mağazanın elden çıkarılması zorunlu kılındı. Bu mağazaların 10'u A101, 38'i ise Carrefour bünyesinden devredilecek. Ayrıca, devralma sonrasında her iki markanın da bağımsız organizasyon yapılarını koruması kararlaştırıldı. İstihdamın korunması amacıyla, üç yıl boyunca her iki şirketin toplam çalışan sayısının mevcut seviyede tutulması şart koşuldu.Yerel üreticiye destek programıTaahhütler arasında yerel ekonomiyi desteklemeye yönelik maddeler de dikkat çekiyor. A101, her yıl en az 75 KOBİ ve yerel üreticiye mağaza içi görünürlük, pazarlama ve dijital satış gibi alanlarda destek sağlayacak. Bu program kapsamında kadın girişimcilerin teşvik edilmesi ve yöresel ürünlerin raflardaki payının artırılması hedefleniyor. Rekabet Kurumu, bu düzenlemelerle tüketicilerin rekabetçi fiyatlardan yararlanmaya devam etmesini ve yerel üreticilerin güçlendirilmesini amaçladığını belirtti.

## Sources

- [Habertürk Ekonomi — A101’in Carrefour’u devralmasına koşullu izin](https://www.haberturk.com/a101in-carrefouru-devralmasina-kosullu-izin-rekabet-kurumu-verilen-taahhutleri-acikladi-3903729-ekonomi)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See https://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
