Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe, transfer listesindeki isimler için Avrupa'nın önemli merkezlerinde yoğun bir mesai harcıyor. Sarı-lacivertli kulübün futboldan sorumlu yöneticisi Cihan Kamer, transfer görüşmelerini yürütmek üzere İspanya'nın başkenti Madrid'e gitti.
Fenerbahçe'nin gündemindeki ilk isimlerden biri, Real Madrid'in genç yeteneği Endrick oldu. İspanyol deviyle kiralama opsiyonu üzerine ilk resmi temasları kuran Fenerbahçe yönetimi, oyuncunun temsilcileriyle de bir araya geldi. Real Madrid'in kiralama sürecinde yüksek bir ekonomik beklentisi bulunmasa da, genç oyuncunun yeterli süre forma giymemesi durumunda devreye girecek bir tazminat maddesi şartı koştuğu ifade edildi. Endrick için Roma ve Fiorentina'nın da devrede olduğu belirtiliyor.
Cihan Kamer, Madrid temasları sırasında Atletico Madrid yönetimiyle de masaya oturdu. Görüşmelerin ana gündem maddesini Alexander Sörloth oluştururken, Ademola Lookman ismi de gündeme geldi. Atletico Madrid, Sörloth için 40 milyon Euro seviyesinde bir bonservis bedeli talep ederken, ödeme planına göre bu rakamda esneklik payı bırakılabileceği mesajını verdi. Lookman için ise kulübün ocak ayında ödediği 35 milyon Euro'luk bedelin talep edildiği kaydedildi. Fenerbahçe yönetimi, bu görüşmelerden elde ettiği veriler doğrultusunda transfer stratejisini şekillendirmeyi hedefliyor.