İran'dan ABD ile görüşme iddialarına yalanlama

İran Dışişleri Bakanlığı, ABD ile yakın zamanda bir müzakere planlanmadığını ve nihai anlaşma aşamasına henüz gelinmediğini duyurdu. İran'ın Doha Büyükelçiliği ise Donald Trump'ın görüşme yapılacağına dair açıklamalarını resmi olarak yalanladı.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Dünya
Temsili görsel: İran'dan ABD ile görüşme iddialarına yalanlama
Temsili görsel · Dusan_Cvetanovic / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • İran Dışişleri Bakanlığı, ABD ile yakın zamanda bir müzakere planlanmadığını ve nihai anlaşma aşamasına henüz gelinmediğini duyurdu.
  • İran'ın Doha Büyükelçiliği ise Donald Trump'ın görüşme yapılacağına dair açıklamalarını resmi olarak yalanladı.
  • İran ve ABD arasındaki diplomatik süreçte belirsizlik devam ediyor.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

İran Dışişleri Bakanlığı, ABD ile yakın zamanda bir müzakere planlanmadığını ve nihai anlaşma aşamasına henüz gelinmediğini duyurdu. İran'ın Doha Büyükelçiliği ise Donald Trump'ın görüşme yapılacağına dair açıklamalarını resmi olarak yalanladı.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 06.07.2026 01:54
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

İran ve ABD arasındaki diplomatik süreçte belirsizlik devam ediyor. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, önümüzdeki günlerde ABD tarafıyla herhangi bir düzeyde müzakere toplantısı planlanmadığını açıkladı. Bekayi, Tahran yönetiminin mevcut önceliğinin mevcut Mutabakat Zaptı hükümlerinin eksiksiz şekilde hayata geçirilmesi olduğunu belirtti.

Petrol ve varlıklar öncelikli gündem

İranlı yetkili, ABD'nin petrol satışlarını kapsayan 10'uncu maddeye ilişkin gerekli lisansları çıkardığını ve bu sürecin fiilen uygulanmasını takip ettiklerini ifade etti. Ayrıca, dondurulan varlıkların serbest bırakılmasını içeren 11'inci maddenin takibi için uzman bir heyetin Katar'ın başkenti Doha'ya gideceği açıklandı. Bekayi, bu ziyaretin sadece denetim amaçlı olduğunu ve ABD'li temsilcilerle bir görüşme içermediğini vurguladı.

Nihai anlaşma için şartlar henüz oluşmadı

İran tarafı, nihai bir anlaşma görüşmelerine başlanabilmesi için Mutabakat Zaptı'ndaki belirli maddelerin kesintisiz şekilde uygulanması gerektiğini hatırlattı. Bekayi, "Nihai anlaşma aşamasına henüz geçilmedi" ifadesiyle mevcut durumu özetledi.

Öte yandan, İran'ın Doha Büyükelçiliği, ABD Başkanı Donald Trump'ın görüşmelerin Doha'da başlayacağına dair iddialarını kesin bir dille reddetti. Büyükelçilik, konuyla ilgili kendilerine iletilmiş herhangi bir resmi bilgi veya hazırlık bulunmadığını duyurarak iddiaları yalanladı.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 5 olgu

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, ABD ile yakın zamanda bir müzakere planlanmadığını açıkladı.Kaynak 1
  2. İran, Mutabakat Zaptı kapsamındaki petrol satışı ve dondurulmuş varlıkların serbest bırakılması süreçlerine odaklandığını belirtti.Kaynak 1
  3. İranlı uzman heyeti, Mutabakat Zaptı'nın uygulanmasını denetlemek amacıyla Katar'ın başkenti Doha'ya gidecek.Kaynak 1
  4. İran tarafı, ABD ile henüz nihai bir anlaşma müzakeresi aşamasına gelinmediğini vurguladı.Kaynak 1
  5. İran'ın Doha Büyükelçiliği, Donald Trump'ın Doha'da görüşme yapılacağına dair iddialarını yalanladı.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Sabah DünyaHaber kaynağı · 29.06.2026 22:11

    Trump tarih vererek duyurmuştu: İran yalanladı! "Nihai anlaşma aşamasına henüz geçilmedi"

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

1 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler