İran destekli Husiler, Kızıldeniz'in kuzeyinde yer alan Yenbu bölgesi açıklarında Suudi Arabistan'a ait Vefa isimli petrol gemisini hedef aldıklarını açıkladı. Husi Sözcüsü Yahya Seri, saldırının balistik füzeler kullanılarak gerçekleştirildiğini belirtti.
Seri, bu eylemin Suudi Arabistan'ın Yemen'deki bölgelere uyguladığı ablukaya karşı bir yanıt olduğunu savundu. Husiler, daha önce 20 Temmuz tarihinde Kızıldeniz'de bir deniz seyrüsefer yasağı başlattıklarını ilan etmişti. Grup, 22 Temmuz akşamı da benzer şekilde iki petrol tankerini hedef aldıklarını ve gemilerde yangın çıktığını iddia etmişti.
Eylül 2014'ten bu yana Yemen'in başkenti Sana ve çeşitli bölgeleri kontrol altında tutan Husiler, bölgedeki deniz trafiğine yönelik tehditlerini sürdürüyor. Suudi Arabistan yönetimi ise konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapmadı. Bölgedeki gerilimin tırmanması, uluslararası deniz güvenliği açısından endişeleri artırıyor.