# AK Parti'den 'Terörsüz Türkiye' için yasal adım hazırlığı

- Canonical URL: https://habersitesi.org/haber/29060/ak-parti-den-terorsuz-turkiye-icin-yasal-adim-hazirligi
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-08-05T10:22:00+03:00
- Modified: 2026-08-05T11:29:50+03:00
- Category: Gündem
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, AK Parti'den 'Terörsüz Türkiye' için yasal adım hazırlığı, https://habersitesi.org/haber/29060/ak-parti-den-terorsuz-turkiye-icin-yasal-adim-hazirligi

## Summary

AK Parti, Terörsüz Türkiye hedefi doğrultusunda hazırlanan çerçeve kanun teklifi için milletvekillerini bilgilendirdi. Teklifin kısa süre içinde TBMM Başkanlığına sunulması ve bu hafta yasalaşması bekleniyor.

## Verified facts

- AK Parti, Terörsüz Türkiye hedefi kapsamında hazırlanan kanun teklifi için Meclis'te bilgilendirme toplantısı düzenledi.
- Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'nin TBMM Başkanlığına sunulması planlanıyor.
- Kanun teklifi için milletvekillerinin imza süreci dün saat 17.00 itibarıyla tamamlandı.
- TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel, teklifin 7 Ağustos Cuma günü komisyon gündemine gelebileceğini belirtti.
- Düzenleme, terörün sona erdirilmesi ve sürecin yasal zemine oturtulması için gerekli idari ve hukuki adımları içeriyor.

## Article

AK Parti, Terörsüz Türkiye vizyonu kapsamında hazırlanan ve terörün ülke gündeminden çıkarılmasını hedefleyen yasal düzenleme için Meclis'te kritik bir toplantı gerçekleştirdi. Grup Başkanı Abdullah Güler ve Genel Başkanvekili Efkan Ala başkanlığında basına kapalı olarak düzenlenen toplantıda, milletvekillerine Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi hakkında detaylı bilgiler verildi.Teklifin hazırlık sürecinde tüm milletvekillerinin imzası alınarak süreç tamamlandı. İmza sürecinin sona ermesiyle birlikte teklife son şeklinin verilerek TBMM Başkanlığına sunulması hedefleniyor. TBMM İçtüzüğü gereği, teklif sunulduktan 48 saat sonra Adalet Komisyonu'nda görüşülmeye başlanabilecek. TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel, düzenlemenin 7 Ağustos Cuma günü komisyon gündemine alınabileceğini ifade etti.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "iç cepheyi tahkim etme" vizyonu doğrultusunda şekillenen bu yasal düzenleme, terörün tamamen sona erdirilmesi, silahların bırakılması ve sürecin hukuki bir zemine oturtulması için gerekli idari ve yasal adımları kapsıyor. Toplantıda ayrıca, teklifin komisyonlardaki görüşme takvimi ve muhalefet partileriyle kurulacak diyalog süreçleri üzerinde de duruldu.AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, sürecin devlet politikası olduğunu vurgulayarak, 86 milyonu memnun edecek bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını belirtti. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun 5 Ağustos'ta yaptığı ilk toplantının ardından, bu yasal adımla birlikte sürecin somut bir aşamaya taşınması öngörülüyor. Teklifin, komisyon görüşmelerinin ardından TBMM Genel Kurulu'na sevk edilerek bu hafta içerisinde yasalaşması bekleniyor.

## Sources

- [TRT Haber — AK Parti Meclis'te Çerçeve Yasa için toplandı](https://www.trthaber.com/haber/gundem/ak-parti-mecliste-cerceve-yasa-icin-toplandi-953128.html)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See https://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
