\n\n

İzmir'deki belediye iştiraki soruşturmasında yeni gözaltılar

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında iki kişi daha gözaltına alındı. Operasyonlar kapsamında daha önce dört kişi tutuklanmıştı.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Yerel Haberler +İzmir
Temsili görsel: İzmir'deki belediye iştiraki soruşturmasında yeni gözaltılar
Temsili görsel · baoway / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında iki kişi daha gözaltına alındı.
  • Operasyonlar kapsamında daha önce dört kişi tutuklanmıştı.
  • İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Egeşehir Yapı Planlama Müşavirlik ve Teknoloji AŞ'ye yönelik başlatılan soruşturma süreci devam ediyor.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında iki kişi daha gözaltına alındı. Operasyonlar kapsamında daha önce dört kişi tutuklanmıştı.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 05.08.2026 10:27
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Egeşehir Yapı Planlama Müşavirlik ve Teknoloji AŞ'ye yönelik başlatılan soruşturma süreci devam ediyor. Yürütülen çalışmalar kapsamında iki şüpheli daha gözaltına alındı. Operasyonların Diyarbakır ve Malatya illerini kapsadığı belirtildi.

Soruşturmanın geçmişi

Söz konusu soruşturma kapsamında 23 Mayıs tarihinde dört şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Tutuklanan isimler arasında Süleyman Ekinci de yer alıyor. Son operasyonla birlikte gözaltına alınanlar arasında Veli Ağbaba'nın ağabeyi Hür Ağbaba da bulunuyor.

İhale ve denetim süreçleri

Egeşehir şirketinin yapı denetim hizmeti verdiği projelerde, Erensan İnşaat'ın ihaleleri kazandığı tespit edildi. Yargı birimleri tarafından yürütülen incelemeler, ihalelere ilişkin detaylı bulgular ışığında genişletilerek sürdürülüyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 6 olgu

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.Kaynak 1
  2. Egeşehir Yapı Planlama Müşavirlik ve Teknoloji AŞ hedef alındı.Kaynak 1
  3. İki şüpheli daha gözaltına alındı.Kaynak 1
  4. 23 Mayıs'ta dört şüpheli tutuklanmıştı.Kaynak 1
  5. Süleyman Ekinci tutuklu bulundu.Kaynak 1
  6. Hür Ağbaba gözaltına alındı.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    EGE HABERHaber kaynağı · 05.08.2026 09:56

    İzmir Büyükşehir'e yönelik soruşturmada operasyon genişledi: Hür Ağbaba gözaltına alındı!

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler
HaberSitesi'ni Google'da tercih edilen kaynak yap

HaberSitesi.Org'u tercih edilen kaynaklarınıza ekleyerek Google'daki Top Stories, AI Mode ve AI Overviews yüzeylerinde yayınlarımızı daha kolay öne çıkarabilirsiniz.