AK Parti, üzerinde çalıştığı yeni kanun teklifi için siyasi partiler nezdindeki temaslarını hızlandırdı. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, teklifin ana hatlarını ve çerçevesini kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti. Süreç kapsamında AK Parti heyeti; CHP, İYİ Parti, DEM Parti ve MHP gibi siyasi parti gruplarını ziyaret ederek taslağın temel unsurları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin imzalarını attığı teklif için AK Parti grubu da gerekli hazırlıkları tamamlıyor. Abdullah Güler, teklifin son şeklinin verilme aşamasında olduğunu ifade ederek, yarın kapalı grup toplantısı gerçekleştireceklerini açıkladı. AK Parti yönetimi, diğer siyasi partilerin de sürece destek vermesini beklediklerini vurguladı.
Teklifin içeriğine dair nihai metin henüz tamamlanmamış olsa da, AK Parti Grup Başkanvekilleri ve Adalet Komisyonu Başkanı, muhalefet temsilcileriyle yapılan görüşmelerde teklifin genel çerçevesini paylaştı. İlerleyen saatlerde TBMM'ye sunulması planlanan teklif, düzenlenecek bir basın toplantısıyla detaylı olarak kamuoyuna duyurulacak. AK Parti heyeti, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ile yaptıkları görüşmenin ardından çalışmalarına devam ediyor.