\n\n

İran ve Umman Arasında Hürmüz Boğazı Görüşmeleri Yeni Aşamada

İranlı yetkililer, Umman ile Hürmüz Boğazı konusundaki müzakerelerin ilerlediğini açıkladı. ABD tarafı ise yakın zamanda bir anlaşmaya varılabileceği sinyalini verdi.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Dünya
Temsili görsel: İran ve Umman Arasında Hürmüz Boğazı Görüşmeleri Yeni Aşamada
Temsili görsel · 강춘성 / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • İranlı yetkililer, Umman ile Hürmüz Boğazı konusundaki müzakerelerin ilerlediğini açıkladı.
  • ABD tarafı ise yakın zamanda bir anlaşmaya varılabileceği sinyalini verdi.
  • İranlı üst düzey bir yetkili, ABD'nin tüm engelleme çabalarına rağmen Umman ile Hürmüz Boğazı'na ilişkin yürütülen görüşmelerin yeni bir aşamaya girdiğini açıkladı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

İranlı yetkililer, Umman ile Hürmüz Boğazı konusundaki müzakerelerin ilerlediğini açıkladı. ABD tarafı ise yakın zamanda bir anlaşmaya varılabileceği sinyalini verdi.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 04.08.2026 19:20
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

İranlı üst düzey bir yetkili, ABD'nin tüm engelleme çabalarına rağmen Umman ile Hürmüz Boğazı'na ilişkin yürütülen görüşmelerin yeni bir aşamaya girdiğini açıkladı. Press TV'ye konuşan yetkili, Tahran yönetiminin diplomasiye olan bağlılığını koruduğunu ve bölgesel devletlerle istişare halinde mutabakat zaptı kapsamındaki taahhütlerini yerine getirdiğini vurguladı.

İran tarafı, ABD'nin bölgedeki müdahalelerine son vermesi durumunda Umman ile kalıcı bir uzlaşmaya varılmasının mümkün olduğunu belirtti. Öte yandan ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, İran ile müzakere sürecinin devam ettiğini doğruladı. Bessent, Hürmüz Boğazı'nın açılmasına yönelik bir anlaşmanın kısa süre içerisinde imzalanabileceği ihtimali üzerinde durdu. Taraflar arasındaki bu diplomatik hareketlilik, bölgedeki deniz trafiğinin geleceği açısından kritik bir dönemeç olarak değerlendiriliyor. İran, kendi haklarını koruma konusundaki kararlılığını sürdürürken, uluslararası toplumun gözü bölgeden gelecek nihai anlaşma haberlerine çevrilmiş durumda.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 3 olgu

1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. İranlı bir yetkili, Umman ile Hürmüz Boğazı üzerine yapılan görüşmelerin yeni bir aşamaya geçtiğini duyurdu.Kaynak 1
  2. İran, ABD'nin müdahalelerini durdurması halinde Umman ile uzlaşmaya varılabileceğini belirtti.Kaynak 1
  3. ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, Hürmüz Boğazı'nın açılmasına yönelik bir anlaşma ihtimalinden bahsetti.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Hürriyet DünyaHaber kaynağı · 04.08.2026 18:26

    İranlı üst düzey yetkili açıkladı: Görüşmeler yeni bir aşamaya girdi

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler
HaberSitesi'ni Google'da tercih edilen kaynak yap

HaberSitesi.Org'u tercih edilen kaynaklarınıza ekleyerek Google'daki Top Stories, AI Mode ve AI Overviews yüzeylerinde yayınlarımızı daha kolay öne çıkarabilirsiniz.