Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, katıldığı bir televizyon programında güncel siyasi gelişmelere dair çarpıcı iddialar ortaya attı. Gökçek, yeni kurulan bir siyasi oluşumun tamamen FETÖ tarafından desteklendiğini savundu. Bazı isimlerin bu partiyi sahiplendiğini belirten Gökçek, partiye verilen oyların doğrudan bu yapıya destek anlamına geldiğini öne sürdü.
Mansur Yavaş ve HTS Kayıtları İddiası
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında da değerlendirmelerde bulunan Gökçek, Yavaş'ın FETÖ'nün üst düzey isimleriyle iletişim kurduğunu iddia etti. Bu görüşmelerin kanıtı olarak HTS kayıtlarının mahkemelerde mevcut olduğunu savunan Gökçek, söz konusu telefon trafiğinin 2014 yılından itibaren yüzlerce kez gerçekleştiğini ileri sürdü.
Özgür Özel'e Yönelik Eleştiriler
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in abdest aldığına dair paylaşılan görüntülere de değinen Melih Gökçek, bu durumun samimiyetten uzak olduğunu iddia etti. Görüntülerin tamamen siyasi amaçlarla kurgulanmış bir gösteri olduğunu savunan Gökçek, Özel'in dini hassasiyetlerinin gerçek olmadığı yönündeki görüşlerini dile getirdi.