# Trabzonspor'un Avusturya kampı sona erdi

- Canonical URL: https://habersitesi.org/haber/27264/trabzonspor-un-avusturya-kampi-sona-erdi
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-08-03T11:24:01+03:00
- Modified: 2026-08-03T12:18:15+03:00
- Category: Spor
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, Trabzonspor'un Avusturya kampı sona erdi, https://habersitesi.org/haber/27264/trabzonspor-un-avusturya-kampi-sona-erdi

## Summary

Trabzonspor, 11 gün süren Avusturya kampını üç hazırlık maçıyla tamamlayarak yurda döndü. Teknik direktör Fatih Tekke, takımın genel performansından memnun olduğunu ifade etti.

## Verified facts

- Trabzonspor, Avusturya'nın Schladming kasabasında 11 günlük yurt dışı kampını tamamladı.
- Bordo-mavili ekip, Avusturya kampında oynadığı üç hazırlık maçında bir galibiyet ve iki mağlubiyet aldı.
- Trabzonspor, Eintracht Frankfurt'a 3-0, Al Sadd'a 1-0 yenilirken Udinese'yi 1-0 mağlup etti.
- Teknik direktör Fatih Tekke, oyuncuların performansından ve takımın genel durumundan memnun olduğunu belirtti.
- Genç forvet Rene Mitongo, kamp döneminde takıma katılan yeni isim oldu.

## Article

Trabzonspor, yeni sezon hazırlıkları kapsamında Avusturya'nın Schladming kasabasında gerçekleştirdiği 11 günlük kamp sürecini noktalayarak Trabzon'a geri döndü. Bordo-mavili ekip, kamp süresince yoğun bir antrenman programı uygularken toplamda üç hazırlık karşılaşmasına çıktı.Hazırlık maçlarında karmaşık sonuçlarAvusturya kampında oynanan hazırlık maçlarında Trabzonspor, bir galibiyet ve iki mağlubiyet elde etti. Alman temsilcisi Eintracht Frankfurt'a 3-0, Katar ekibi Al Sadd'a ise 1-0 kaybeden Karadeniz ekibi, İtalyan takımı Udinese karşısında sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı. Takımın hazırlık maçlarındaki tek golü ise Ernest Muçi'den geldi.Teknik heyetten değerlendirmeKamp dönemini ve hazırlık maçlarını değerlendiren Teknik Direktör Fatih Tekke, skorlardan ziyade takımın oyun disiplinine odaklandıklarını belirtti. Tekke, oyuncuların henüz tam ritimlerini bulmadığını ancak sahadaki isteklerinden memnun olduğunu ifade ederek, "Her maça kazanmak için çıkacağız" dedi. Deneyimli çalıştırıcı, kadro derinliğinin geçen sezona göre daha iyi bir seviyede olduğunu vurguladı.Kadroda hareketlilikKamp süreci, kadro yapılanması açısından da hareketli geçti. Standard Liege'den transfer edilen 18 yaşındaki genç golcü Rene Mitongo kampa dahil olurken, bazı oyuncular transfer süreçleri nedeniyle kamptan ayrıldı. Benjamin Bouchouari, gösterdiği performansla kampın öne çıkan isimlerinden biri olurken, kaleci Andre Onana da fiziksel gelişimi ve tecrübesiyle dikkat çekti. Kulüp Asbaşkanı Zeyyat Kafkas da kamp boyunca takımı yalnız bırakmayarak çalışmaları yakından takip etti.

## Sources

- [Sabah Spor — Trabzonspor'dan 3 maçta 1 galibiyet 2 mağlubiyet!](https://www.sabah.com.tr/spor/futbol/2026/08/03/trabzonspordan-3-macta-1-galibiyet-2-maglubiyet)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See https://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
