# Bakan Şimşek'in Trabzon ziyareti öncesi iş dünyasına çağrı

- Canonical URL: https://habersitesi.org/haber/27040/bakan-simsek-in-trabzon-ziyareti-oncesi-is-dunyasina-cagri
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-08-03T08:20:00+03:00
- Modified: 2026-08-03T08:36:13+03:00
- Category: Yerel Haberler
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, Bakan Şimşek'in Trabzon ziyareti öncesi iş dünyasına çağrı, https://habersitesi.org/haber/27040/bakan-simsek-in-trabzon-ziyareti-oncesi-is-dunyasina-cagri

## Summary

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Trabzon ziyareti öncesinde eski bir yönetici, iş dünyası temsilcilerine görüşme çağrısında bulundu. Görüşmenin ekonomik sorunların aktarılması için önemli bir fırsat olduğu vurgulandı.

## Verified facts

- Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, temaslarda bulunmak üzere Trabzon'a geliyor.
- Mehmet Şimşek, Trabzon ziyaretinin ardından Rize'ye geçecek.
- Eski AK Parti İl Başkan Yardımcısı Uğur Aydın, iş dünyası temsilcilerine Bakan Şimşek ile görüşme çağrısı yaptı.
- Uğur Aydın, AK Parti Trabzon İl Başkanlığı'nın bu görüşmeyi koordine etmesi gerektiğini savundu.

## Article

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir dizi resmi temas ve ziyaret gerçekleştirmek üzere Trabzon'a geliyor. Bakan Şimşek'in Trabzon Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra programı kapsamında Rize'ye geçeceği belirtildi. Ziyaret öncesinde ise eski AK Parti İl Başkan Yardımcısı Uğur Aydın'dan dikkat çeken bir öneri geldi.Uğur Aydın, Trabzon'daki ticaret ve sanayi odaları ile esnaf kuruluşlarının Bakan Şimşek ile bir araya gelmesi gerektiğini ifade etti. Aydın, özellikle Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, MÜSİAD ve Esnaf Kefalet Odası gibi kuruluşların, havalimanında dahi olsa Bakan Şimşek ile kısa bir görüşme yapmasının iş dünyasının yaşadığı sıkıntıları aktarmak adına büyük fayda sağlayacağını belirtti.Ekonomik koşulların zorluğu nedeniyle personel çalıştırmanın güçleştiğini ve işsizlik riskinin arttığını hatırlatan Aydın, bu tür bir organizasyonun AK Parti Trabzon İl Başkanlığı tarafından koordine edilmesinin verimli sonuçlar doğuracağını savundu. Aydın, kendi döneminde olsa böyle bir buluşmayı mutlaka gerçekleştireceğini ifade ederek, iş dünyasının sorunlarının doğrudan muhatabına iletilmesinin önemine dikkat çekti. Bakan Şimşek'in ziyareti sırasında yerel sivil toplum kuruluşlarının bu çağrıya nasıl bir yanıt vereceği ise merak konusu oldu.

## Sources

- [61SAAT — Eski yöneticiden maliye bakanı mesajı](https://www.61saat.com/eski-yoneticiden-maliye-bakani-mesaji)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See https://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
