Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içerisinde hareketli günler yaşanıyor. Gürsel Erol, Ali Öztunç, Engin Altay ve Nermin Yıldırım Kara gibi isimlerin öncülüğünde bir grup milletvekili, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik bir deklarasyon yayımlamaya hazırlanıyor. Hafta içerisinde kamuoyuna duyurulması beklenen bu metinle, partinin yılbaşından önce kurultaya gitmesi ve Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık yarışında yer almaması talep edilecek.
Kurultay ve Adaylık Süreci
Deklarasyonun temel talepleri arasında kurultay sürecinin hızlandırılması, takvimin netleştirilmesi ve adayların demokratik bir ortamda yarışabilmesi için gerekli zeminin oluşturulması yer alıyor. Parti içi bölünmeleri engellemek amacıyla daha önce Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel arasında mekik dokuyan milletvekillerinin, bu kez daha somut bir adım atarak kurultay çağrısını öne çıkardığı görülüyor.
Öte yandan, CHP Genel Başkanlığı için kulislerde konuşulan isimlerin sayısı da artış gösteriyor. Oğuz Kaan Salıcı, Muharrem İnce, Müslim Sarı, Gürsel Tekin ve Gürsel Erol gibi isimlerin yanı sıra, Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç da adaylığını resmen doğruladı. Öztunç, partideki geçiş dönemini yönetmek ve bölünmüşlüğü sona erdirerek birleştirici bir rol üstlenmek amacıyla aday olduğunu ifade etti.
Parti kulislerinde, kurultay takviminin netleşmesi ve Kılıçdaroğlu'nun adaylık konusundaki nihai kararını açıklamasıyla birlikte aday sayısının değişebileceği değerlendiriliyor. Adayların birbirleri lehine çekilmesi veya ortak bir isim etrafında birleşilmesi gibi seçeneklerin de ilerleyen günlerde gündeme gelebileceği belirtiliyor. CHP yönetimi ve Kılıçdaroğlu'nun bu deklarasyon talebine nasıl bir yanıt vereceği ise merakla bekleniyor.