Konak Belediyesi'nden Atık Eşya Toplama Uyarısı

Konak Belediyesi, randevusuz sokağa bırakılan hacimli ev eşyaları için cezai işlem uygulanacağını açıkladı. Vatandaşların kayıt oluşturup belediyenin belirlediği tarihte eşyalarını çıkarması gerekiyor.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Yerel Haberler +İzmir
Temsili görsel: Konak Belediyesi'nden Atık Eşya Toplama Uyarısı
Temsili görsel · PIRO4D / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Konak Belediyesi, randevusuz sokağa bırakılan hacimli ev eşyaları için cezai işlem uygulanacağını açıkladı.
  • Vatandaşların kayıt oluşturup belediyenin belirlediği tarihte eşyalarını çıkarması gerekiyor.
  • İzmir'in Konak ilçesinde hacimli ev eşyaları ve atık mobilyaların toplanma sürecine dair yeni düzenlemeler hayata geçirildi.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Konak Belediyesi, randevusuz sokağa bırakılan hacimli ev eşyaları için cezai işlem uygulanacağını açıkladı. Vatandaşların kayıt oluşturup belediyenin belirlediği tarihte eşyalarını çıkarması gerekiyor.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 02.08.2026 21:20
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

İzmir'in Konak ilçesinde hacimli ev eşyaları ve atık mobilyaların toplanma sürecine dair yeni düzenlemeler hayata geçirildi. Konak Belediyesi, sürecin sağlıklı işlemesi ve karışıklıkların önlenmesi amacıyla mahalle muhtarlarına bilgilendirme mesajları iletti.

Randevu Sistemi Zorunlu Hale Geldi

Belediye tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların 444 35 66 numaralı çağrı merkezini arayarak kayıt oluşturmalarının gerektiği vurgulandı. Kayıt işleminin hemen ardından eşyaların sokağa çıkarılmaması gerektiği, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin belirleyeceği gün ve saatte teslimatın yapılması gerektiği hatırlatıldı.

Kural İhlallerine Cezai İşlem

Belirlenen randevu takvimine uymayan ve önceden bildirim yapmadan atıklarını sokağa bırakan kişiler hakkında ilgili mevzuat çerçevesinde cezai işlem başlatılacak. Belediye yönetimi, mahalle sakinlerinin mağdur olmaması için muhtarların bilgilendirme çalışmalarına destek vermesini talep etti.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 4 olgu

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Konak Belediyesi, atık mobilya ve hacimli ev eşyalarının toplanmasıyla ilgili muhtarları bilgilendirdi.Kaynak 1
  2. Atık eşyaların toplanması için 444 35 66 numaralı çağrı merkezinden kayıt oluşturulması gerekiyor.Kaynak 1
  3. Eşyalar, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin bildirdiği randevu günü ve saatinde sokağa çıkarılmalıdır.Kaynak 1
  4. Randevu almadan sokağa atık eşya bırakanlara cezai işlem uygulanacaktır.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    EGE HABERHaber kaynağı · 02.08.2026 20:55

    İzmir'de sokağa atık eşya bırakmanın cezası var: Konak Belediyesi duyurdu!

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler