# Netanyahu'nun konutunda çalışanlara yönelik şiddet ve ayrımcılık iddiaları

- Canonical URL: https://habersitesi.org/haber/26555/netanyahu-nun-konutunda-calisanlara-yonelik-siddet-ve-ayrimcilik-iddialari
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-08-02T11:55:45+03:00
- Modified: 2026-08-02T12:29:47+03:00
- Category: Gündem
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, Netanyahu'nun konutunda çalışanlara yönelik şiddet ve ayrımcılık iddiaları, https://habersitesi.org/haber/26555/netanyahu-nun-konutunda-calisanlara-yonelik-siddet-ve-ayrimcilik-iddialari

## Summary

İsrail Başbakanlık konutunda görev yapmış eski bir çalışan, Sara Netanyahu ve oğlu Yair Netanyahu'nun personele fiziksel şiddet uyguladığını ve ayrımcı davrandığını iddia etti. İddialar arasında temizlik takıntıları ve çalışanlara yönelik ağır hakaretler yer alıyor.

## Verified facts

- Sara Netanyahu'nun eski bir çalışanı, başbakanlık konutunda kötü muamele ve fiziksel şiddete maruz kaldığını iddia etti.
- Eski çalışan Y, Sara Netanyahu'nun Mizrahi ve yabancı çalışanlara karşı ayrımcı tutum sergilediğini öne sürdü.
- Sara Netanyahu'nun Afrikalı bir çalışana kıyafet değiştirme zorunluluğu getirdiği ve son kullanma tarihi geçmiş yemekler verdiği iddia edildi.
- Eski çalışan, Sara Netanyahu'nun temizlik konusunda takıntılı olduğunu ve kendisine üç kez fiziksel şiddet uyguladığını belirtti.
- Yair Netanyahu'nun da çarşafların yıkanmadığı gerekçesiyle bir çalışana fiziksel şiddet uyguladığı iddialar arasında yer aldı.

## Article

İsrail'de yayın yapan Kanal 12 televizyonuna konuşan ve kimliğini gizli tutan eski bir çalışan, Batı Kudüs'teki başbakanlık konutunda görev yaptığı dönemde Sara Netanyahu ve oğlu Yair Netanyahu tarafından kötü muameleye maruz kaldığını açıkladı. "Y" kod adıyla konuşan eski personel, Sara Netanyahu'nun özellikle Doğu kökenli Yahudi ve yabancı çalışanlara karşı önyargılı bir tutum sergilediğini savundu.Eski çalışan, Sara Netanyahu'nun temizlik standartlarını bahane ederek kendisine üç kez fiziksel şiddet uyguladığını ve otistik oğlu üzerinden hakaret ettiğini belirtti. İddialara göre, konutta çalışan Afrikalı bir personele karşı sistematik bir ayrımcılık uygulanıyor; çalışan her girişte kıyafetlerini değiştirmeye zorlanıyor ve kendisine son kullanma tarihi geçmiş yiyecekler veriliyordu.Sara Netanyahu'nun temizlik konusunda aşırı takıntılı ve istifçi olduğunu öne süren Y, konuttaki 400 çift ayakkabının ıslak mendille silinmesi gibi ağır kurallar bulunduğunu ifade etti. Çalışan, temizlik sırasında yapılan en ufak bir hatanın bile ağır hakaretlere ve maddi cezalara yol açtığını dile getirdi. Ayrıca, Başbakan'ın eşinin çöpe atılan eşyaları dahi tek tek incelediği ve çalışanların halılara basmasına izin vermediği aktarıldı.İddialar yalnızca Sara Netanyahu ile sınırlı kalmadı. Eski çalışan, çiftin oğlu Yair Netanyahu'nun da çarşafların yıkanmadığı gerekçesiyle kendisine fiziksel şiddet uyguladığını iddia etti. Çalışan haklarına aykırı şekilde uzun süreli fazla mesaiye zorlandığını belirten Y, konut içerisindeki çalışma ortamının psikolojik ve fiziksel açıdan sürdürülemez olduğunu vurguladı. Söz konusu iddialar, İsrail kamuoyunda başbakanlık konutundaki yönetim tarzına dair tartışmaları yeniden alevlendirdi.

## Sources

- [Habertürk — "Netanyahu'nun eşi çalışanlarına şiddet uyguladı"](https://www.haberturk.com/netanyahu-nun-esinin-calisanlara-irkci-muamelede-bulundugu-ve-fiziksel-siddet-uyguladigi-ortaya-cikt-3902766)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See https://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
