İstanbul Emniyet Müdürlüğü, kentte düzenlenecek bir etkinlik nedeniyle 4 Ağustos Salı ve 5 Ağustos Çarşamba günleri trafik akışında kısıtlamaya gidileceğini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, belirtilen tarihlerde gece saat 01.00 ile 05.00 arasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü yönündeki bazı bağlantı yolları araç trafiğine kapalı olacak.
Kısıtlama kapsamında Beylerbeyi, Kısıklı ve Altunizade köprü katılımları ile D-100 kara yolu kuzey istikametindeki Ümraniye-Şile ayrımlarından itibaren trafik akışı durdurulacak. Bu noktaları kullanacak sürücüler, Ümraniye-Şile ve Altunizade istikametine yönlendirilecek.
Yetkililer, sürücülerin mağduriyet yaşamaması adına alternatif güzergahları tercih etmeleri gerektiğini belirtti. Bu süreçte 15 Temmuz Şehitler Köprüsü yerine Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Avrasya Tüneli veya Harem Arabalı Vapur İskelesi güzergahlarının kullanılması önerildi. TEM Otoyolu üzerinden Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne ulaşım ise açık kalmaya devam edecek.