İçişleri Bakanlığı Terör Arananlar Listesi'nde kırmızı kategoride yer alan ve darbe girişimi sonrası Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan ihraç edilen eski yüzbaşı Burkay Karatepe, uzun süren istihbarat çalışmaları sonucunda yakalandı. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı koordinesinde yürütülen operasyon süreci, Afyonkarahisar ve Eskişehir İstihbarat Şube Müdürlüklerinin titiz analizleriyle şekillendi.
Operasyonun detayları
Güvenlik güçleri, Karatepe'nin sahte kimlik kullanarak yerel bir firmada çalışabileceği ihtimali üzerine açık kaynak araştırmalarını derinleştirdi. Nisan ayında bir otel toplantısında tespit edilen şahsın, başkasına ait GSM hatlarını kullandığı ve sürekli kılık değiştirdiği belirlendi. Afyonkarahisar merkezinde takibe alınan hücre evleri, şahsın üçüncü bir adrese geçiş yapmasıyla operasyon aşamasına getirildi.
1 Ağustos gecesi Afyonkarahisar ve Eskişehir İstihbarat ile Terörle Mücadele ekiplerinin gerçekleştirdiği ortak baskınla Karatepe, atıl durumdaki bir hücre evinde gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, yaklaşık 6 milyon 445 bin lira değerinde altın, döviz ve Türk lirası ele geçirildi. Ayrıca operasyon kapsamında dizüstü bilgisayar, hard disk, USB bellekler, sahte nüfus cüzdanı ve örgütsel dokümanlara el konuldu.
Adalet vurgusu
Sağlık kontrolünde alkollü olduğu tespit edilen Karatepe'nin yakalanmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, devletin terörle mücadeledeki kararlılığına vurgu yapıldı. Bakanlık, "Hiçbir hain saklanamaz, hiçbir firar sonsuz değildir" ifadeleriyle operasyonun başarısını duyurdu. Karatepe'nin emniyetteki işlemleri devam ederken, ele geçirilen dijital materyallerin örgüt bağlantılarını çözmek adına incelemeye alındığı bildirildi.