# Rusya’da Aile Değerleri Eğitimine Başlangıç

- Canonical URL: https://habersitesi.org/haber/26357/rusya-da-aile-degerleri-egitimine-baslangic
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-08-02T03:27:43+03:00
- Modified: 2026-08-02T07:45:05+03:00
- Category: Dünya
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, Rusya’da Aile Değerleri Eğitimine Başlangıç, https://habersitesi.org/haber/26357/rusya-da-aile-degerleri-egitimine-baslangic

## Summary

Putin’in ilan ettiği Aile Yılı kapsamında, 2026‑2027 eğitim yılından itibaren ülke genelinde aile çalışmaları programı hayata geçiriliyor. Dersler, doğum oranını artırmayı hedefliyor.

## Verified facts

- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2024’ü ‘Aile Yılı’ ilan etti
- Aile Çalışmaları programı 2026‑2027 eğitim yılından itibaren ülke genelinde yaygınlaştırılıyor
- Haftada bir kez 5‑9. sınıf öğrencilerine ebeveynlik, evlilik ve çok çocuklu aile modeli konularında ders veriliyor
- Bu dersler sınıf öğretmenleri ve psikologlar tarafından yönetiliyor
- Programın amacı düşen doğum oranlarını artırmaktır
- Bazı bölgelerde Rus Ortodoks Kilisesi papazları okul davetiyle ahlaki değerler üzerine sohbetler düzenliyor

## Article

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2024’ü ‘Aile Yılı’ ilan etti ve bu çerçevede Aile Çalışmaları programını 2026‑2027 eğitim yılından itibaren tüm okullara yaygınlaştırdı. Haftada bir kez, 5‑9. sınıf öğrencilerine ebeveynlik, evlilik ve çok çocuklu aile modeli konularında ders veriliyor. Bu dersler sınıf öğretmenleri ve psikologlar tarafından yönetiliyor. Programın temel amacı, düşen doğum oranlarını artırmak. Bazı bölgelerde ise Rus Ortodoks Kilisesi papazları, okul davetleriyle ahlaki değerler üzerine sohbetler düzenliyor.

## Sources

- [Sabah Dünya — Rusya’da aile değerleri eğitimi yaygınlaşıyor](https://www.sabah.com.tr/dunya/rusyada-aile-degerleri-egitimi-yayginlasiyor-7633795)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See https://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
