# Avrupa'da Göçle Mücadele İçin Ortak Çağrı

- Canonical URL: https://habersitesi.org/haber/26033/avrupa-da-gocle-mucadele-icin-ortak-cagri
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-08-01T16:14:56+03:00
- Modified: 2026-08-01T16:37:06+03:00
- Category: Dünya
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, Avrupa'da Göçle Mücadele İçin Ortak Çağrı, https://habersitesi.org/haber/26033/avrupa-da-gocle-mucadele-icin-ortak-cagri

## Summary

İtalya, Almanya ve Fransa'nın da aralarında bulunduğu 22 Avrupa ülkesi, yasa dışı göçle mücadele için AB yönetimine mektup gönderdi. İspanya ise Sebte sınırındaki yoğun göç hareketliliği nedeniyle bölgeye askeri birlik sevk etti.

## Verified facts

- İtalya, Almanya ve Fransa dahil 22 Avrupa ülkesi, AB Komisyonu ve AB Konseyi başkanlarına ortak mektup gönderdi.
- Mektupta, AB'ye yasa dışı girişlerin engellenmesi ve koordineli bir cevap verilmesi gerektiği vurgulandı.
- Mektup yazan ülkeler, yasa dışı göçle mücadele için AB üyesi içişleri bakanlarının toplantı yapmasını talep etti.
- 30 Temmuz Perşembe günü Fas'ın Fenidek kasabasından Sebte'ye geçmeye çalışan 800'den fazla göçmene müdahale edildi.
- İspanya hükümeti, Sebte'ye yönelik düzensiz göç girişimleri nedeniyle bölgeye silahlı kuvvetler konuşlandırdı.
- İspanya hükümeti, Sebte'ye geçen kişi sayısının 49 binden fazla olduğunu tahmin etti.

## Article

İtalya, Almanya ve Fransa'nın da dahil olduğu 22 Avrupa ülkesi, Avrupa Birliği Komisyonu ve Konseyi başkanlarına hitaben ortak bir mektup kaleme aldı. Söz konusu mektupta, AB sınırlarına yönelik yasa dışı girişlerin durdurulması ve bu konuda daha koordineli bir strateji izlenmesi gerektiği vurgulandı. Üye ülkeler, bu soruna çözüm üretmek amacıyla AB içişleri bakanlarının acil bir toplantı gerçekleştirmesini talep etti.İspanya'da Sınır Güvenliği ArtırıldıÖte yandan İspanya, Sebte bölgesine yönelik düzensiz göç girişimleri karşısında önlemlerini sıkılaştırdı. Fas'ın Fenidek kasabasından geçiş yapmaya çalışan 800'den fazla kişiye müdahale edilirken, bölgeye silahlı kuvvetler konuşlandırıldı. İspanyol yetkililer, Sebte'ye ulaşan kişi sayısının 49 bini aştığını tahmin ediyor.

## Sources

- [Sabah Dünya — Avrupa ülkelerinden AB'ye ortak mektup: “Mevcut durumun tamamen kontrol altına alınacağını umuyoruz”](https://www.sabah.com.tr/dunya/avrupa-ulkelerinden-abye-ortak-mektup-mevcut-durumun-tamamen-kontrol-altina-alinacagini-umuyoruz-7633526)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See https://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
