# Fenerbahçe'de Mali Tablo Tartışması

- Canonical URL: https://habersitesi.org/haber/25911/fenerbahce-de-mali-tablo-tartismasi
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-08-01T13:41:37+03:00
- Modified: 2026-08-01T13:55:51+03:00
- Category: Spor
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, Fenerbahçe'de Mali Tablo Tartışması, https://habersitesi.org/haber/25911/fenerbahce-de-mali-tablo-tartismasi

## Summary

Yüksek divan kurulu toplantısında kulübün borç yükü ve harcama limitleri tartışıldı. Mevcut yönetim mali zorlukları dile getirirken, eski yöneticiler borçların azaltıldığını savundu.

## Verified facts

- Tanju Kaya, Mayıs 2027'ye kadar kulübün 200 milyon avro nakde ihtiyaç duyduğunu belirtti.
- 9 Haziran tarihinde vadesi geçmiş 43 milyon avro borç bulunduğu ifade edildi.
- Haziran sonuna kadar TFF ve UEFA lisansları için toplam 55 milyon avro ödeme gerekiyordu.
- UEFA, takım bütçesi kurallarının ihlali nedeniyle 7 milyon avro ceza kesti.
- TFF tarafından bildirilen harcama limiti, mevcut maaş bütçesinin 32 milyon avro altında kaldı.
- 2026 ve sonrası sezonlara ait 142 milyon avroluk gelirin önceden harcandığı iddia edildi.
- Burçin Gözlüklü, kendi dönemlerinde 89 milyon avro borç azalttıklarını öne sürdü.
- Burçin Gözlüklü, göreve geldiklerinde 190 milyon avroluk bir nakit açığıyla karşılaştıklarını belirtti.

## Article

Mali Yükümlülükler ve Limit SorunlarıFenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde düzenlenen yüksek divan kurulu toplantısında, kulübün karşı karşıya olduğu mali tablo detaylandırıldı. Tanju Kaya, Mayıs 2027 tarihine kadar olan yükümlülüklerin karşılanabilmesi için 200 milyon avroluk bir nakit ihtiyacının tespit edildiğini açıkladı. Kaya, göreve başladıkları 9 Haziran tarihinde 43 milyon avroluk vadesi geçmiş borçla karşılaştıklarını, TFF ve UEFA lisans süreçleri için ise toplam ödemenin 55 milyon avroya ulaştığını belirtti.Kulübün harcama limitlerinin mevcut futbolcu maaş bütçesinin 32 milyon avro altında kaldığını vurgulayan Kaya, bu durumun kadro korumasını dahi zorlaştırdığını ifade etti. Ayrıca, UEFA tarafından bütçe kuralları ihlali sebebiyle 7 milyon avro ceza kesildiği ve 26 kulübü kapsayan bir vergi incelemesinin sürdüğü bilgisi paylaşıldı.Gelecek Gelirlerin Kullanımı ve Karşı GörüşlerToplantıda dikkat çeken en önemli iddialardan biri, 2026 ve sonraki sezonlara ait 142 milyon avroluk gelirin önceki yönetim tarafından erken tahsil edilerek harcanmış olmasıydı. Kaya, gelecekteki kaynakların önceden tüketildiğini ve borçların mevcut yönetime kaldığını savundu.Bu açıklamalara tepki gösteren eski genel sekreter Orhan Demirel, önceki yönetimlerin suçlanmasının faydasız olduğunu ve nakit akışı sorunlarının kulüp tarihinde her zaman mevcut olduğunu dile getirdi. Benzer şekilde Burçin Gözlüklü, göreve geldiklerinde 190 milyon avroluk nakit açığıyla karşılaştıklarını ancak yaptıkları planlamalarla 21 Eylül 2025 tarihine kadar toplamda 89 milyon avro borç azalttıklarını iddia etti. Gözlüklü, finansal borçların sıfırlandığını ve ticari borçların da düşürüldüğünü belirtti.

## Sources

- [Sabah Spor — Tanju Kaya: Önemli sorunlardan biri de harcama limitleriydi](https://www.sabah.com.tr/spor/futbol/2026/08/01/tanju-kaya-onemli-sorunlardan-biri-de-harcama-limitleriydi)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See https://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
