\n\n

Ankara'daki 5 kişilik cinayet davasında Yargıtay'dan bozma kararı

Ankara'da komşularını öldüren Tahsin Ünsür'e verilen 5 kez müebbet hapis cezası, Yargıtay tarafından sanığın akıl sağlığı raporu eksikliği nedeniyle bozuldu. Dava, sanığın cezai ehliyetinin yeniden değerlendirilmesi için yerel mahkemeye geri gönderildi.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Ankara'daki 5 kişilik cinayet davasında Yargıtay'dan bozma kararı
Temsili görsel · tortugamediaservices / Pixabay
Haberin kısa özeti2 dakikada okuyun
  • Ankara'da komşularını öldüren Tahsin Ünsür'e verilen 5 kez müebbet hapis cezası, Yargıtay tarafından sanığın akıl sağlığı raporu eksikliği nedeniyle bozuldu.
  • Dava, sanığın cezai ehliyetinin yeniden değerlendirilmesi için yerel mahkemeye geri gönderildi.
  • Ankara'nın Sincan ilçesinde 22 Kasım 2023 tarihinde meydana gelen ve beş kişinin hayatını kaybettiği cinayet davasında yeni bir gelişme yaşandı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Ankara'da komşularını öldüren Tahsin Ünsür'e verilen 5 kez müebbet hapis cezası, Yargıtay tarafından sanığın akıl sağlığı raporu eksikliği nedeniyle bozuldu. Dava, sanığın cezai ehliyetinin yeniden değerlendirilmesi için yerel mahkemeye geri gönderildi.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 01.08.2026 12:42
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Ankara'nın Sincan ilçesinde 22 Kasım 2023 tarihinde meydana gelen ve beş kişinin hayatını kaybettiği cinayet davasında yeni bir gelişme yaşandı. Çocuklarının gürültü yaptığı iddiasıyla tartıştığı komşusu Hamdi Turgut ile ailesini pompalı tüfekle öldüren 75 yaşındaki Tahsin Ünsür hakkındaki mahkeme kararı, Yargıtay tarafından bozuldu.

Olay tarihinde Kader Apartmanı'nda gerçekleşen saldırıda Hamdi Turgut, annesi Behiye Turgut, eşi Sunay Turgut ile çocukları Mustafa ve Ceyda Turgut hayatını kaybetmişti. Ailenin otizmli çocuğu ise saldırıdan yara almadan kurtulmuştu. Ankara Batı 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Tahsin Ünsür'ü 4'ü ağırlaştırılmış olmak üzere toplam 5 kez müebbet hapis cezasına çarptırmıştı. İstinaf mahkemesinin de hukuka uygun bulduğu bu karar, temyiz incelemesi için Yargıtay'a taşındı.

Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, sanığın yargılama sürecindeki beyanlarını ve apartman yöneticisinin tanıklığını dikkate alarak önemli bir eksiklik tespit etti. Sanığın olay sırasında cinnet geçirdiğini savunması ve geçmişte akıl sağlığına dair iddiaların bulunması üzerine, Yargıtay cezai ehliyetin netleştirilmesi gerektiğine karar verdi.

Kararda, Türk Ceza Kanunu'nun 32'nci maddesi uyarınca sanığın işlediği fiillerin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama yeteneğine sahip olup olmadığının belirlenmesi gerektiği vurgulandı. Tam teşekküllü bir ruh sağlığı hastanesinden veya üniversitelerin ilgili ana bilim dallarından sağlık kurulu raporu alınmadan hüküm kurulmasının eksik inceleme teşkil ettiğine hükmedildi.

Bu gerekçelerle yerel mahkemenin kararını oy birliğiyle bozan Yargıtay, dosyanın sanığın akıl sağlığına ilişkin rapor aldırılarak yeniden değerlendirilmesi için Ankara Batı 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 5 olgu

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Ankara'da 2023 yılında komşusunun ailesinden 5 kişiyi öldüren Tahsin Ünsür'e verilen 5 kez müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozuldu.Kaynak 1
  2. Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, sanığın cezai ehliyetinin sağlık kurulu raporuyla belirlenmesi gerektiğine hükmetti.Kaynak 1
  3. Tahsin Ünsür, 22 Kasım 2023 tarihinde Sincan'daki bir apartmanda Hamdi Turgut, eşi, annesi ve iki çocuğunu pompalı tüfekle öldürdü.Kaynak 1
  4. Yerel mahkeme, sanığa 4'ü ağırlaştırılmış olmak üzere toplam 5 kez müebbet hapis cezası vermişti.Kaynak 1
  5. Yargıtay, sanığın akıl hastalığı iddialarının araştırılması için eksik inceleme yapıldığı gerekçesiyle kararı bozarak dosyayı yerel mahkemeye gönderdi.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    HabertürkHaber kaynağı · 01.08.2026 12:13

    5 kişi öldürmüştü! Yargıtay kararı bozdu

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler
HaberSitesi'ni Google'da tercih edilen kaynak yap

HaberSitesi.Org'u tercih edilen kaynaklarınıza ekleyerek Google'daki Top Stories, AI Mode ve AI Overviews yüzeylerinde yayınlarımızı daha kolay öne çıkarabilirsiniz.