Messina'da bina çökmesi: Bir ölü, beş kayıp

İtalya'nın Messina kentinde meydana gelen bina çökmesi sonucu bir kişi hayatını kaybetti. Ekipler, enkaz altında kalan beş kişiyi kurtarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Temsili görsel: Messina'da bina çökmesi: Bir ölü, beş kayıp
Temsili görsel · Randgruppe / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • İtalya'nın Messina kentinde meydana gelen bina çökmesi sonucu bir kişi hayatını kaybetti.
  • Ekipler, enkaz altında kalan beş kişiyi kurtarmak için çalışmalarını sürdürüyor.
  • İtalya'nın Messina kentinde Perşembe günü yaşanan trajik bir olayda, iki katlı bir bina henüz belirlenemeyen bir nedenle çöktü.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

İtalya'nın Messina kentinde meydana gelen bina çökmesi sonucu bir kişi hayatını kaybetti. Ekipler, enkaz altında kalan beş kişiyi kurtarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 31.07.2026 21:19
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

İtalya'nın Messina kentinde Perşembe günü yaşanan trajik bir olayda, iki katlı bir bina henüz belirlenemeyen bir nedenle çöktü. Olayın ardından başlatılan arama kurtarma çalışmalarında bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Yetkililer, hayatını kaybeden kişinin iş insanı Carmelo Leone olduğunu tahmin ediyor.

Binanın giriş ve birinci katında ticari işletmeler, ikinci katında ise dört daire bulunduğu belirtildi. Çöküşün ardından beş kişiden haber alınamıyor. Kayıp kişiler arasında Leone'nin aile üyeleri, bir mağaza çalışanı ve Sri Lanka uyruklu bir birey bulunuyor. İtfaiye ekipleri, kayıpların yerini belirlemek için cep telefonu sinyallerini takip ederek zamana karşı yarışıyor.

Olayın nedeni hakkında yürütülen soruşturma devam ederken, Messina Belediye Başkanı, çöküşün gaz patlaması sonucu gerçekleştiği yönündeki ilk iddiaları reddetti. Yerel kaynaklar, binanın yıkılmadan önce sarsıldığını belirterek yapısal bir soruna işaret ediyor. Kurtarma operasyonları, enkaz altında birikmiş olabilecek yanıcı gazların patlama riski nedeniyle oldukça zorlu şartlar altında yürütülüyor. Yetkililer, gazların oksijenle temas etmesi durumunda yeni bir tehlike oluşmasından endişe ediyor. Enkazdan yaralı olarak kurtulan Davide Lambiate, yaşadığı dehşeti "Son ana kadar öleceğimi sandım" sözleriyle ifade etti. Ekipler, hayatta kalanlara ulaşmak için çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 5 olgu

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. İtalya'nın Messina kentinde iki katlı bir bina çöktü.Kaynak 1
  2. Olayda bir kişi hayatını kaybetti, beş kişi ise kayıp durumda.Kaynak 1
  3. Hayatını kaybeden kişinin Carmelo Leone olduğu tahmin ediliyor.Kaynak 1
  4. Belediye başkanı çöküşün gaz patlaması kaynaklı olduğu iddiasını yalanladı.Kaynak 1
  5. Arama kurtarma çalışmaları yanıcı gaz sızıntısı riski nedeniyle güçlükle ilerliyor.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Euronews TRHaber ajansı · 31.07.2026 20:51

    İtalya'da bina çöktü: 1 kişi ölü bulundu, 5 kişi halen kayıp

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler