Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe ve Galatasaray, Milan forması giyen Rafael Leao için karşı karşıya geldi. İtalyan ekibinden ayrılması gündemde olan Portekizli yıldız oyuncu, İstanbul devlerinin transfer listesinin başında yer alıyor.
Sacha Tavolieri'nin aktardığı bilgilere göre, Galatasaray yönetimi oyuncuyla kişisel şartlarda anlaşma sağlamaya oldukça yaklaştı. Sarı-kırmızılıların, Milan ile resmi görüşmelere başlamadan önce oyuncuyu ikna ederek transferde avantaj sağlamayı hedeflediği belirtiliyor. Galatasaray'ın transferi bonservisiyle almak yerine, zorunlu satın alma opsiyonu içeren bir kiralama teklifiyle gerçekleştirmeyi planladığı ifade ediliyor.
Öte yandan Fenerbahçe de transfer yarışından geri kalmıyor. Daha önce yönetici düzeyinde Milano'ya giderek temaslarda bulunan sarı-lacivertli kulüp, Leao'yu kadrosuna katma konusundaki kararlılığını sürdürüyor. İtalyan temsilcisi Milan'ın ise yıldız oyuncu için yaklaşık 50 milyon Euro seviyesinde bir bonservis beklentisi bulunuyor. İki ezeli rakibin transferdeki ısrarlı tutumu, önümüzdeki günlerde sürecin nasıl şekilleneceğini merak konusu haline getiriyor. Taraflar arasındaki görüşmelerin kısa süre içerisinde netleşmesi bekleniyor.