\n\n

Ahbap soruşturmasında yeni ifade süreci

Ahbap Derneği'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında ünlü oyuncular Eda Ece ve Kerem Bürsin adliyeye çağrıldı. Dernekle bağlantılı 35 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Yaşam
Temsili görsel: Ahbap soruşturmasında yeni ifade süreci
Temsili görsel · JerOme82 / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Ahbap Derneği'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında ünlü oyuncular Eda Ece ve Kerem Bürsin adliyeye çağrıldı.
  • Dernekle bağlantılı 35 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
  • İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Ahbap Derneği soruşturması kapsamında hukuki süreç derinleşiyor.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Ahbap Derneği'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında ünlü oyuncular Eda Ece ve Kerem Bürsin adliyeye çağrıldı. Dernekle bağlantılı 35 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 31.07.2026 13:06
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Ahbap Derneği soruşturması kapsamında hukuki süreç derinleşiyor. Dernek kurucusu Haluk Levent ile birlikte toplam 35 şüphelinin tutuklandığı soruşturmada, derneğin mal varlıklarına el konulmasına ve yönetimine kayyum atanmasına karar verildi.

Soruşturma dosyası kapsamında daha önce aralarında Fatih Altaylı, Fatih Portakal, Mahsun Kırmızıgül ve Gülben Ergen'in de bulunduğu 14 isim savcılığa ifade vermişti. Şimdi ise deprem döneminde derneğe destek veren oyunculara yönelik yeni bir adım atıldı. Berna Laçin, Farah Zeynep Abdullah ve İrem Helvacıoğlu gibi isimlerin yanı sıra Eda Ece ve Kerem Bürsin de ifade vermek üzere adliyeye davet edildi.

Eda Ece ve Kerem Bürsin, savcılık makamına ifade vermek amacıyla İstanbul Adliyesi'ne giriş yaptı. Eda Ece'nin geçmişte bir ödül töreninde yaptığı konuşma yeniden gündeme gelirken, Kerem Bürsin'in ise 6 Şubat depremlerinin ardından paylaştığı yardım çağrısı içeren video kayıtları soruşturma sürecinde hatırlatıldı. Bürsin, söz konusu videoda takipçilerini yardım bağlantılarına yönlendirmişti.

Soruşturmanın kapsamı genişlemeye devam ederken, kamuoyunda tanınan birçok ismin deprem dönemindeki faaliyetleri savcılık tarafından mercek altına alındı. Şahan Gökbakar ve Fatih Koparan gibi isimlerin ise henüz ifade vermediği belirtiliyor. Yetkililer, derneğe destek veren diğer kişilerin tespit çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 5 olgu

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Ahbap Derneği ile ilgili bir soruşturma yürütüyor.Kaynak 1
  2. Haluk Levent ve 35 kişi soruşturma kapsamında tutuklandı.Kaynak 1
  3. Ahbap Derneği'nin mal varlığına el konularak kayyum atandı.Kaynak 1
  4. Eda Ece ve Kerem Bürsin ifade vermek üzere İstanbul Adliyesi'ne geldi.Kaynak 1
  5. Soruşturma kapsamında daha önce 14 isim savcılığa ifade verdi.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Sabah YaşamHaber kaynağı · 31.07.2026 10:21

    SON DAKİKA... AHBAP soruşturmasında yeni gelişme! Oyuncu Eda Ece ve Kerem Bürsin savcılığa ifade veriyor

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler
HaberSitesi'ni Google'da tercih edilen kaynak yap

HaberSitesi.Org'u tercih edilen kaynaklarınıza ekleyerek Google'daki Top Stories, AI Mode ve AI Overviews yüzeylerinde yayınlarımızı daha kolay öne çıkarabilirsiniz.