TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Şırnak'ta katıldığı bir canlı yayında Türkiye'nin terörsüz bir geleceğe ulaşması adına yürütülen sürece dair önemli açıklamalarda bulundu. Terör örgütünün silahlarını bırakması ve tasfiye edilmesiyle birlikte, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde çıkarılacak yasalar sayesinde bu meselenin tamamen gündemden kalkacağını ifade etti.
Sürecin büyük bir kısmının geride kaldığını belirten Kurtulmuş, hedeflerinin parlamentonun tatile girmesinden önce bu çalışmaları büyük oranda nihayete erdirmek olduğunu dile getirdi. Meclis'in konuyla ilgili titiz bir rapor hazırladığını hatırlatan Kurtulmuş, tüm siyasi aktörlerin sürece katkı sağlamasının önemine vurgu yaptı. Provokasyonlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten Meclis Başkanı, kullanılan dilin toplumsal huzur açısından kritik olduğunu ifade etti.
Gündemdeki yasal düzenlemeye ilişkin detayları da paylaşan Kurtulmuş, bu çalışmanın genel af niteliği taşımadığını net bir dille belirtti. Silahların bırakıldığının tespiti üzerine kurgulanacak olan yasanın geçici bir nitelik taşıyacağını kaydeden Kurtulmuş, örgütün silah bırakma iradesini ortaya koymasının sürecin başlamasındaki temel etken olduğunu söyledi. Kurtulmuş, bu adımlarla birlikte ülkede birlik ve beraberliğin daha güçlü bir şekilde hakim olacağını sözlerine ekledi.