Dünya Türkiye'den Venezuela'daki afetzedelere temiz su desteği
Türkiye, Venezuela'nın La Guaira bölgesindeki afetzedelerin temiz su ihtiyacını karşılamak için önemli bir adım attı. Bölgeye kurulan arıtma tesisi ve yapılan yardımlar halka ulaştırıldı.
Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
⚡Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
- Türkiye, Venezuela'nın La Guaira bölgesindeki afetzedelerin temiz su ihtiyacını karşılamak için önemli bir adım attı.
- Bölgeye kurulan arıtma tesisi ve yapılan yardımlar halka ulaştırıldı.
- Türkiye, Venezuela'nın La Guaira eyaletinde yaşanan zorlu koşullara destek olmak amacıyla insani yardım faaliyetlerini sürdürüyor.
Türkiye, Venezuela'nın La Guaira eyaletinde yaşanan zorlu koşullara destek olmak amacıyla insani yardım faaliyetlerini sürdürüyor. Türkiye'nin Caracas Büyükelçisi Naci Aydan Karamanoğlu, bölgedeki AFAD çadır kentini ziyaret ederek vatandaşlara 300 damacana su dağıttı.
Temiz suya erişim sağlandı
DTİK tarafından kurulan günlük 18 bin litre kapasiteli içme suyu arıtma tesisi, bölgedeki 275 çadırda yaşayan yaklaşık 600 kişiye temiz su sağlıyor. Büyükelçi Karamanoğlu, ailelerin en temel ihtiyacının temiz su olduğunu vurguladı. Brisas de Maiquetia topluluğu temsilcisi Zulay Rodriguez ise Türkiye'nin sağladığı bu kritik destekten duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkürlerini iletti.