# Galatasaray'da Elias Jelert'e Fransa'dan talip

- Canonical URL: https://habersitesi.org/haber/23461/galatasaray-da-elias-jelert-e-fransa-dan-talip
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-07-29T14:33:13+03:00
- Modified: 2026-07-29T15:57:53+03:00
- Category: Spor
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, Galatasaray'da Elias Jelert'e Fransa'dan talip, https://habersitesi.org/haber/23461/galatasaray-da-elias-jelert-e-fransa-dan-talip

## Summary

Galatasaray'ın kadroda düşünmediği Elias Jelert için Fransız ekibi Le Havre devreye girdi. Oyuncunun kiralık olarak transfer edilmesi planlanıyor.

## Verified facts

- Fransa'nın Le Havre kulübü, Galatasaraylı futbolcu Elias Jelert'i kiralamak için harekete geçti.
- Teknik direktör Okan Buruk, Elias Jelert'i yeni sezon planlamasında düşünmüyor.
- Elias Jelert, geçtiğimiz sezonu kiralık olarak Southampton formasıyla geçirmişti.
- Southampton kulübü, sezon sonunda Jelert için satın alma opsiyonunu kullanmadı.

## Article

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Galatasaray'da transfer hareketliliği yaşanıyor. Teknik direktör Okan Buruk'un gelecek planlarında yer almayan Elias Jelert için Fransa Ligue 1 temsilcisi Le Havre resmi temaslara başladı.Fransız basınında yer alan bilgilere göre, Le Havre yönetimi genç oyuncuyu kiralık olarak kadrosuna katmak istiyor. Geçtiğimiz sezonu İngiliz ekibi Southampton'da kiralık geçiren Jelert, satın alma opsiyonunun kullanılmaması üzerine sarı-kırmızılı takıma geri dönmüştü. Galatasaray yönetiminin, oyuncunun ayrılığına ilişkin yapılacak görüşmelerde nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu. Fransız ekibinin bu transferi kısa sürede neticelendirmek için Galatasaray ile görüşmelerini sürdürdüğü belirtiliyor.

## Sources

- [Sabah Spor — Galatasaray’da Jelert’e talip çıktı!](https://www.sabah.com.tr/spor/futbol/2026/07/29/galatasarayda-jelerte-talip-cikti)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See https://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
