Kütahya'da Geleneksel Okçuluk Şöleni Başlıyor

Kütahya, Minikler ve Yıldızlar Açık Hava Puta Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 479 sporcunun mücadele edeceği organizasyon iki gün sürecek.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Spor
Temsili görsel: Kütahya'da Geleneksel Okçuluk Şöleni Başlıyor
Temsili görsel · e_stamm / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Kütahya, Minikler ve Yıldızlar Açık Hava Puta Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
  • 479 sporcunun mücadele edeceği organizasyon iki gün sürecek.
  • Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu (TGTOF) tarafından organize edilen Minikler ve Yıldızlar Açık Hava Puta Türkiye Şampiyonası, Kütahya'da gerçekleştirilecek.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Kütahya, Minikler ve Yıldızlar Açık Hava Puta Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 479 sporcunun mücadele edeceği organizasyon iki gün sürecek.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 28.07.2026 12:32
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu (TGTOF) tarafından organize edilen Minikler ve Yıldızlar Açık Hava Puta Türkiye Şampiyonası, Kütahya'da gerçekleştirilecek. Kütahya Belediyesi Geleneksel Okçuluk Tesisleri'nde düzenlenecek olan şampiyonaya, Türkiye'nin dört bir yanından gelen kulüpler ve ferdi sporcular dahil olmak üzere toplam 479 sporcu katılım sağlayacak.

Müsabakalar kapsamında minik sporcular yaş gruplarına göre 25, 30 ve 35 metre mesafelerden, yıldız sporcular ise 40 metre mesafeden atışlarını gerçekleştirecek. Yarışma kuralları gereği sporcuların yalnızca geleneksel kıyafetler giymesi zorunlu tutulurken, teknik kurul tarafından onaylanmayan modern ekipmanların kullanımına izin verilmeyecek.

Şampiyonanın ilk günü olan 1 Ağustos 2026 Cumartesi günü, Minik Kızlar ve Erkekler kategorilerinde dereceye giren sporcular için madalya töreni düzenlenecek. Federasyon Başkanı Cengiz Toksöz'ün de katılım göstereceği bu törenin ardından, 2 Ağustos 2026 Pazar günü ise Bireysel Yıldız Kızlar ve Erkekler ile takım kategorilerindeki finaller yapılacak. İkinci günün sonunda da başarılı olan sporculara madalyaları takdim edilecek. Geleneksel okçuluk kültürünü yaşatmayı hedefleyen bu büyük organizasyon, sporcuların sıralama ve eleme atışlarıyla kıyasıya rekabetine sahne olacak.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 5 olgu

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Minikler ve Yıldızlar Açık Hava Puta Türkiye Şampiyonası Kütahya'da düzenlenecek.Kaynak 1
  2. Şampiyonaya toplam 479 sporcu katılım sağlayacak.Kaynak 1
  3. Müsabakalar 1-2 Ağustos 2026 tarihlerinde Kütahya Belediyesi Geleneksel Okçuluk Tesislerinde yapılacak.Kaynak 1
  4. Yarışmalarda sadece geleneksel kıyafetler ile teknik kurul onaylı ekipmanlar kullanılabilecek.Kaynak 1
  5. Federasyon Başkanı Cengiz Toksöz, 1 Ağustos'taki madalya törenine katılacak.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Hürriyet SporHaber kaynağı · 28.07.2026 11:51

    Minikler ve Yıldızlar Açık Hava Puta Türkiye Şampiyonası Kütahya'da yapılacak

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler