\n\n

Trabzon'da 2026 Fındık Hasat Takvimi Açıklandı

Trabzon genelinde 2026 yılı fındık hasat tarihleri, rakım seviyelerine göre komisyon tarafından belirlendi. Üreticilerin belirlenen tarihlere uyması gerektiği vurgulandı.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Yerel Haberler +Trabzon
Temsili görsel: Trabzon'da 2026 Fındık Hasat Takvimi Açıklandı
Temsili görsel · jhenning / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Trabzon genelinde 2026 yılı fındık hasat tarihleri, rakım seviyelerine göre komisyon tarafından belirlendi.
  • Üreticilerin belirlenen tarihlere uyması gerektiği vurgulandı.
  • Trabzon'da fındık üreticilerinin merakla beklediği 2026 yılı hasat tarihleri, gerçekleştirilen komisyon toplantısının ardından netleşti.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Trabzon genelinde 2026 yılı fındık hasat tarihleri, rakım seviyelerine göre komisyon tarafından belirlendi. Üreticilerin belirlenen tarihlere uyması gerektiği vurgulandı.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 27.07.2026 17:02
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Trabzon'da fındık üreticilerinin merakla beklediği 2026 yılı hasat tarihleri, gerçekleştirilen komisyon toplantısının ardından netleşti. Doğu Karadeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü başkanlığında toplanan komisyon, il genelindeki fındık toplama tarihlerini rakım seviyelerine göre kademeli olarak kararlaştırdı.

Rakıma Göre Hasat Planlaması

Yapılan değerlendirmeler sonucunda, sahil kesimi olarak tanımlanan 0-250 metre rakım aralığındaki bölgelerde fındık hasadının 8 Ağustos 2026 tarihinde başlamasına karar verildi. Orta kesim olarak adlandırılan 251-500 metre rakım aralığındaki arazilerde ise hasat süreci 15 Ağustos 2026 tarihinde başlayacak. Yüksek kesim olarak kabul edilen 500 metre ve üzerindeki bölgelerde ise üreticiler fındıklarını 24 Ağustos 2026 tarihinden itibaren toplayabilecekler.

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, üreticilerin yıl boyunca büyük emek vererek hazırladıkları bahçelerinde kaliteli ürün elde etmek için bu tarihlere riayet etmelerinin önemine dikkat çekti. Eyüpoğlu, hasat döneminin tüm üreticiler için bereketli geçmesini temenni etti.

27 Temmuz 2026 tarihinde gerçekleştirilen toplantıya; Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Trabzon Ticaret Borsası, Fiskobirlik ve TMO gibi ilgili kurumların temsilcileri katıldı. Komisyon, 2022 tarihli Cumhurbaşkanı Kararı ve ilgili genelgeler çerçevesinde, fındıkta kaliteyi korumak ve ihracat standartlarını sağlamak amacıyla bu takvimi oluşturdu. Üreticilerin, ürünlerini zamanında ve doğru olgunluk seviyesinde toplamaları, hem verim hem de ürün kalitesi açısından kritik bir öneme sahip bulunuyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 5 olgu

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Trabzon'da 2026 yılı fındık hasat tarihleri komisyon kararıyla belirlendi.Kaynak 1
  2. Sahil kesiminde (0-250 metre) fındık hasadı 8 Ağustos 2026 tarihinde başlayacak.Kaynak 1
  3. Orta kesimde (251-500 metre) fındık hasadı 15 Ağustos 2026 tarihinde başlayacak.Kaynak 1
  4. Yüksek kesimde (500 metre ve üzeri) fındık hasadı 24 Ağustos 2026 tarihinde başlayacak.Kaynak 1
  5. Karar, 27 Temmuz 2026 tarihinde düzenlenen komisyon toplantısı sonucunda alındı.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    61SAATHaber kaynağı · 27.07.2026 15:26

    Trabzon il ve ilçeleri için 2026 yılı fındık hasat tarihleri belli oldu

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler
HaberSitesi'ni Google'da tercih edilen kaynak yap

HaberSitesi.Org'u tercih edilen kaynaklarınıza ekleyerek Google'daki Top Stories, AI Mode ve AI Overviews yüzeylerinde yayınlarımızı daha kolay öne çıkarabilirsiniz.