Gündem Kastamonu'daki selzedelere 5 milyon liralık destek
Kastamonu'nun Cide ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından bölgeye 5 milyon liralık acil yardım kaynağı aktarıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, hane başına 10 bin lira ödeme yapılacağını duyurdu.
Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
⚡Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
- Kastamonu'nun Cide ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından bölgeye 5 milyon liralık acil yardım kaynağı aktarıldı.
- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, hane başına 10 bin lira ödeme yapılacağını duyurdu.
- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kastamonu'nun Cide ilçesinde meydana gelen sel felaketinin ardından bölgeye yönelik yardım çalışmalarını duyurdu.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kastamonu'nun Cide ilçesinde meydana gelen sel felaketinin ardından bölgeye yönelik yardım çalışmalarını duyurdu. Bakanlık, selden zarar gören vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla toplam 5 milyon lira tutarında bir kaynak aktarımı gerçekleştirdi.
Yapılan açıklamaya göre, selden etkilenen her bir haneye 10 bin lira tutarında nakdi destek sağlanacak. Bakan Göktaş, Psikososyal Destek Ekiplerinin felaketin ilk anından itibaren sahada aktif görev aldığını vurguladı. Ayrıca, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla bölgedeki hane ziyaretlerinin aralıksız sürdürüldüğü ve vatandaşların ihtiyaçlarının yakından takip edildiği belirtildi.