Kastamonu'daki selzedelere 5 milyon liralık destek

Kastamonu'nun Cide ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından bölgeye 5 milyon liralık acil yardım kaynağı aktarıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, hane başına 10 bin lira ödeme yapılacağını duyurdu.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Kastamonu'daki selzedelere 5 milyon liralık destek
Temsili görsel · Myriams-Fotos / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Kastamonu'nun Cide ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından bölgeye 5 milyon liralık acil yardım kaynağı aktarıldı.
  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, hane başına 10 bin lira ödeme yapılacağını duyurdu.
  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kastamonu'nun Cide ilçesinde meydana gelen sel felaketinin ardından bölgeye yönelik yardım çalışmalarını duyurdu.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Kastamonu'nun Cide ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından bölgeye 5 milyon liralık acil yardım kaynağı aktarıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, hane başına 10 bin lira ödeme yapılacağını duyurdu.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 27.07.2026 12:25
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kastamonu'nun Cide ilçesinde meydana gelen sel felaketinin ardından bölgeye yönelik yardım çalışmalarını duyurdu. Bakanlık, selden zarar gören vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla toplam 5 milyon lira tutarında bir kaynak aktarımı gerçekleştirdi.

Yapılan açıklamaya göre, selden etkilenen her bir haneye 10 bin lira tutarında nakdi destek sağlanacak. Bakan Göktaş, Psikososyal Destek Ekiplerinin felaketin ilk anından itibaren sahada aktif görev aldığını vurguladı. Ayrıca, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla bölgedeki hane ziyaretlerinin aralıksız sürdürüldüğü ve vatandaşların ihtiyaçlarının yakından takip edildiği belirtildi.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 3 olgu

1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kastamonu'nun Cide ilçesindeki selzedeler için 5 milyon lira kaynak ayırdı.Kaynak 1
  2. Selden etkilenen hanelere ilk aşamada 10 bin lira destek sağlanacağı açıklandı.Kaynak 1
  3. Bakan Göktaş, Psikososyal Destek Ekiplerinin sahada aktif olarak çalıştığını belirtti.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    TRT HaberHaber kaynağı · 27.07.2026 12:04

    Kastamonu'da selden etkilenenler için 5 milyon lira kaynak aktarıldı

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler