# Deniz Akkaya ve ev sahibi arasında kavga: Gözaltı ve iddialar

- Canonical URL: https://habersitesi.org/haber/2099/deniz-akkaya-ve-ev-sahibi-arasinda-kavga-gozalti-ve-iddialar
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-07-02T17:07:00+03:00
- Modified: 2026-07-12T04:10:06+03:00
- Category: Yaşam
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, Deniz Akkaya ve ev sahibi arasında kavga: Gözaltı ve iddialar, https://habersitesi.org/haber/2099/deniz-akkaya-ve-ev-sahibi-arasinda-kavga-gozalti-ve-iddialar

## Summary

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde yaşanan olayda Deniz Akkaya, ev sahibiyle yaşanan tartışmanın ardından konut dokunulmazlığını ihlal ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Tarafların ifadelerinde kira anlaşması ve taciz iddiaları konusunda çelişkili bilgiler yer aldı.

## Verified facts

- Deniz Akkaya 9 Haziran'da Maşukiye'deki eve taşındı.
- Tuvalet arızası nedeniyle taraflar arasında tartışma çıktı.
- Akkaya, ev sahibi hakkında uzaklaştırma kararı aldırdı.
- Akkaya, konutu terk etmeyince gözaltına alındı.
- Akkaya, aylık 25 bin TL kira anlaşması olduğunu iddia etti.
- Akcebe, Akkaya'nın misafir olarak kaldığını ve kira almadığını savundu.
- Akkaya, ev sahibinin kendisini taciz ettiğini öne sürdü.
- Akcebe, taciz iddialarını ve silah haberlerini yalanladı.

## Article

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde, eski manken Deniz Akkaya ile ev sahibi Mustafa Kürşat Akcebe arasında yaşanan hukuki süreç yeni detaylarla ortaya çıktı. Olayın merkezinde, evin kullanım şekli ve tarafların birbirlerine yöneltilen ağır suçlamaları yer alıyor. Deniz Akkaya, 9 Haziran tarihinde Maşukiye Mahallesi'ndeki bu eve yerleşti. İddialara göre, evdeki tuvaletin arızalanması üzerine Akkaya ile ev sahibi arasında gerginlik baş gösterdi. Tartışmanın büyümesi üzerine Akkaya, Akcebe aleyhine uzaklaştırma kararı aldırdı. Ancak bu kararın ardından eve geri dönerek çıkmayı reddeden Akkaya, evin sahiplerinin içeri girememesine neden oldu. Bu durum üzerine şikayet değerlendirildi ve polis ekipleri müdahalede bulundu. Akkaya, 'konut dokunulmazlığının ihlali' suçlamasıyla evden çıkarılarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı. Süreçle ilgili olarak Kocaeli Adliyesi'nde ifadeler alındı. Deniz Akkaya ifadesinde, eve kiracı olarak taşındığını belirtti. Akcebe ile aylık 25 bin TL kira bedeli üzerinde sözlü anlaştıklarını, ancak ev sahibinin isteği üzerine yazılı sözleşme yapmadıklarını iddia etti. Kanalizasyon arızası sonrası çıkan tartışmada kendisinin evden çıkarılmaya çalışıldığını ve itilerek korkuluklara sıkıştırıldığını savundu. Akkaya, ayrıca ev sahibinin uyuşturucu kullandığını, evde silah ve el bombası bulunduğunu söyleyerek tehdit ettiğini ileri sürdü. En ağır iddia ise taciz konusundaydı; Akkaya, ev sahibinin iç çamaşırıyla dolaştığını ve kendisini rahatsız ederek tacizde bulunduğunu öne sürdü. Mustafa Kürşat Akcebe ise ifadesinde bu iddiaları tek tek yalanladı. Akkaya'yı yaklaşık 30 yıldır tanıdığını ve yardım amacıyla misafir olarak kabul ettiğini söyledi. Aralarında hiçbir kira sözleşmesi veya anlaşması bulunmadığını, Akkaya'nın 70 koli eşya ile geldiğini belirtti. Tuvalet arızası sırasında Akkaya'nın sürekli şikayette bulunduğunu, 'Beğenmiyorsan gidebilirsin' dediğini ve tartışma çıktığını anlattı. Taciz suçlamasına ise sert yanıt veren Akcebe, bahçede dolaşırken üzerinde şort ve tişört olduğunu, asla iç çamaşırıyla gezmediğini savundu. Evde silah veya el bombası bulunmadığını ve uyuşturucu kullanmadığını belirterek Akkaya'nın iftira attığını iddia etti. Akcebe, ayrıca Akkaya hakkında uzaklaştırma kararı talep etti.

## Sources

- [Cumhuriyet Yaşam — Deniz Akkaya ve ev sahibinin tartışmasında ifadeler ortaya çıktı](https://www.cumhuriyet.com.tr/yasam/deniz-akkaya-ve-ev-sahibinin-tartismasinda-ifadeler-ortaya-cikti-2517441)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See https://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
