İBB davasında gerginlik: İmamoğlu salondan çıkarıldı

İstanbul'da görülen davada İmamoğlu ile mahkeme başkanı arasında süre tartışması yaşandı. Gerginliğin artması üzerine İmamoğlu duruşma salonundan çıkarıldı.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: İBB davasında gerginlik: İmamoğlu salondan çıkarıldı
Temsili görsel · 12019 / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • İstanbul'da görülen davada İmamoğlu ile mahkeme başkanı arasında süre tartışması yaşandı.
  • Gerginliğin artması üzerine İmamoğlu duruşma salonundan çıkarıldı.
  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan 3 bin 809 sayfalık iddianame, 11 Kasım 2025 tarihinde tamamlanmıştı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

İstanbul'da görülen davada İmamoğlu ile mahkeme başkanı arasında süre tartışması yaşandı. Gerginliğin artması üzerine İmamoğlu duruşma salonundan çıkarıldı.

2 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 12.07.2026 04:00
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan 3 bin 809 sayfalık iddianame, 11 Kasım 2025 tarihinde tamamlanmıştı. İddianamede 'örgüt lideri' olarak tanımlanan Ekrem İmamoğlu'nun çeşitli suçlardan 828 yıldan 2 bin 352 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor. Geçen celselerde 51 sanığın tahliyesine karar verilirken, Silivri'deki duruşmalarda süre tartışması gündeme geldi.

Duruşmanın başlangıcında söz alan İmamoğlu, savunma sürelerinin yetersiz olduğunu belirterek 9 Temmuz'da işlemlerin bitmesinin imkansız gözüktüğünü savundu. Mahkeme başkanı ise heyetin aldığı karara uyulacağını ve Tuncay Yılmaz'ın savunmasından sonra İmamoğlu ile devam edileceğini, sürecin 9 Temmuz'a kadar tamamlanacağını ifade etti. İmamoğlu, buna itiraz ederek sürecin adil yürütülmediğini öne sürdü.

Tartışmanın büyümesi üzerine mahkeme başkanı, İmamoğlu'na uyarıda bulundu ve CMK 203'ü uygulayarak sanığın dışarı çıkarılmasını istedi. Duruşmaya ara verildikten sonra İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz'a geçildi. Yılmaz'ın avukatının hazır olmaması ve ardından rahatsızlanarak hastaneye kaldırılması nedeniyle Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney'in savunmasına geçildi.

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, savunmasında iddianamenin somut delil içermediğini ileri sürdü. Dosyanın sürekli değiştiğini ancak tutukluluğunun devam ettiğini belirten Güney, suçlamaların siyasi olduğunu ve belediye başkanlığını kazandığı için dava açıldığını iddia etti. Güney, MASAK raporlarında şüpheli bir hareket bulunmadığını ve gizli ortaklık iddialarının gerçeği yansıtmadığını savunarak beraatini talep etti.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

2kaynak · 6 olgu

2 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. İBB'ye yönelik davanın iddianamesi 11 Kasım 2025'te tamamlandı.Kaynak 1
  2. İddianame 3 bin 809 sayfadan oluşmaktadır.Kaynak 1
  3. İmamoğlu için 828 yıldan 2 bin 352 yıla kadar hapis isteniyor.Kaynak 1
  4. İlk duruşmadan bu yana 51 sanık tahliye edildi.Kaynak 1
  5. İmamoğlu, 9 Temmuz'da sürecin bitmesinin imkansız olduğunu söyledi.Kaynak 1, 2
  6. Mahkeme başkanı 9 Temmuz'a kadar tamamlama kararını savundu.Kaynak 1, 2

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    HürriyetHaber kaynağı · 02.07.2026 12:25

    İBB'ye yönelik 'yolsuzluk' davasının duruşmasında gerginlik: İmamoğlu salondan çıkarıldı

    Kaynağı aç ↗
  2. 2
    BBC TürkçeHaber kaynağı · 02.07.2026 16:06

    İBB davasında savunma süresi gerginliği: İmamoğlu salondan çıkarıldı

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler