Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından hazırlanan 2026 sınav takvimi doğrultusunda, hafta sonu gerçekleştirilecek oturumların detayları netleşti. Adayların yoğun ilgi gösterdiği sınav süreciyle ilgili olarak, 25 Temmuz Cumartesi günü herhangi bir merkezi sınav uygulaması yapılmayacağı duyuruldu.
Pazar Günü İki Önemli Sınav
Hafta sonu sınav programı, 26 Temmuz 2026 Pazar günü yapılacak olan Millî Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı (MEB-AGS) ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ile devam edecek. Söz konusu sınavlar, sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki farklı zaman diliminde organize edilecek.
MEB-AGS ve ÖABT Saatleri
Günün ilk oturumu olan MEB-AGS, saat 10.15 itibarıyla başlayacak. Toplam 80 sorudan oluşan bu sınav için adaylara 110 dakikalık süre tanınacak. Sınav binalarına girişlerde yaşanabilecek yoğunluklar göz önünde bulundurularak, adayların saat 10.00'dan sonra binalara alınmayacağı hatırlatıldı.
Öğretmen adaylarının kariyer hedefleri açısından kritik öneme sahip olan ÖABT ise aynı günün ikinci oturumu olarak saat 14.45'te başlayacak. Bu sınava katılacak adayların, en geç saat 14.30'da sınav merkezlerinde hazır bulunmaları gerekiyor. ÖABT süresi, branş bazlı farklılık göstererek 70 veya 90 dakika olarak uygulanacak.
Adayların Dikkat Etmesi Gerekenler
Sınav sürecinin sorunsuz ilerlemesi adına adayların kimlik belgelerini ve sınav giriş evraklarını eksiksiz şekilde yanlarında bulundurmaları büyük önem taşıyor. Eğitim alanındaki kariyer planlamalarında belirleyici rol oynayan bu oturumlar öncesinde, resmi duyuruların takip edilmesi ve sınav merkezlerine erken ulaşılması tavsiye ediliyor. Adaylar, uzun süredir hazırlandıkları bu sınavlarda başarılı olabilmek adına son hazırlıklarını tamamlıyor.