2026-AGS ve ÖABT Sınavları Pazar Günü Yapılacak

ÖSYM tarafından düzenlenen 2026-AGS ve ÖABT sınavları, pazar günü 103 farklı sınav merkezinde gerçekleştirilecek. Sınav sonuçlarının 26 Ağustos'ta açıklanması planlanıyor.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: 2026-AGS ve ÖABT Sınavları Pazar Günü Yapılacak
Temsili görsel · Hermann / Pixabay
Haberin kısa özeti2 dakikada okuyun
  • ÖSYM tarafından düzenlenen 2026-AGS ve ÖABT sınavları, pazar günü 103 farklı sınav merkezinde gerçekleştirilecek.
  • Sınav sonuçlarının 26 Ağustos'ta açıklanması planlanıyor.
  • Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen 2026-AGS ve ÖABT sınavları için geri sayım başladı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

ÖSYM tarafından düzenlenen 2026-AGS ve ÖABT sınavları, pazar günü 103 farklı sınav merkezinde gerçekleştirilecek. Sınav sonuçlarının 26 Ağustos'ta açıklanması planlanıyor.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 24.07.2026 14:06
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen 2026-AGS ve ÖABT sınavları için geri sayım başladı. Pazar günü gerçekleştirilecek olan sınavlar, Türkiye genelindeki 81 ilin yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkenti Lefkoşa'da da uygulanacak. Toplamda 103 sınav merkezinde yapılacak olan sınavlar, iki ayrı oturum şeklinde düzenlenecek.

Sınav Oturumları ve İçerik

Günün ilk oturumu olan MEB-AGS, saat 10.15'te başlayacak. Adaylara bu bölümde 80 çoktan seçmeli soru yöneltilecek ve 110 dakika süre tanınacak. Öğleden sonra saat 14.45'te başlayacak olan ÖABT oturumunda ise adaylar alanlarına göre 50 soruyla karşılaşacak ve 70 ile 90 dakika arasında değişen sürelerde cevaplama yapacaklar. Uygun görülen adaylara ek süre imkanı da sağlanacak.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, sınav hazırlıklarına ilişkin yaptığı açıklamada, AGS'ye 391 bin 906, ÖABT'ye ise 308 bin 413 adayın başvurduğunu belirtti. Ersoy, sınav sürecinde yaklaşık 100 bin görevlinin sahada olacağını ifade etti. Ayrıca engelli adaylar için özel koşulların oluşturulduğu, şehit ve gazi yakınlarının ise sınav ücretinden muaf tutulduğu bilgisi paylaşıldı.

Önemli Hatırlatmalar

Sınava girecek adaylar, sınav giriş belgelerine ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden ulaşabilecekler. Kimlik kartı veya nüfus cüzdanı ile ilgili sorun yaşayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günü açık tutulacak. Ceza infaz kurumlarında bulunan adaylar için de gerekli hazırlıkların tamamlandığı ve sınavın uygun binalarda gerçekleştirileceği bildirildi.

Sınav sonuçlarının 26 Ağustos tarihinde açıklanması bekleniyor. MEB-AGS puanları, bir sonraki sınav sonuçları açıklanana kadar geçerliliğini koruyacak. ÖSYM Başkanı Ersoy, öğretmen adaylarına başarılar dileyerek, sınavın eğitim camiası için hayırlı olmasını temenni etti.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 6 olgu

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. 2026-AGS sınavı pazar günü iki oturum halinde gerçekleştirilecek.Kaynak 1
  2. Sınav 81 il ve KKTC Lefkoşa dahil 103 merkezde uygulanacak.Kaynak 1
  3. MEB-AGS oturumu saat 10.15'te, ÖABT oturumu ise 14.45'te başlayacak.Kaynak 1
  4. Sınav sonuçları 26 Ağustos tarihinde açıklanacak.Kaynak 1
  5. AGS'ye 391 bin 906, ÖABT'ye ise 308 bin 413 aday başvurdu.Kaynak 1
  6. ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, sınavda yaklaşık 100 bin görevlinin yer alacağını belirtti.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    TRT HaberHaber kaynağı · 24.07.2026 12:06

    2026AGS pazar günü yapılacak

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler