\n\n

Devlet korumasındaki gençlerden YKS başarısı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı himayesindeki 75 öğrenci, YKS sonuçlarına göre ilk 100 binlik dilime girmeyi başardı. Gençler, sosyal hizmet modelleri kapsamında eğitim desteği alıyor.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Devlet korumasındaki gençlerden YKS başarısı
Temsili görsel · StartupStockPhotos / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı himayesindeki 75 öğrenci, YKS sonuçlarına göre ilk 100 binlik dilime girmeyi başardı.
  • Gençler, sosyal hizmet modelleri kapsamında eğitim desteği alıyor.
  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan sosyal hizmet modellerinden yararlanan gençler, akademik alanda önemli bir başarıya imza attı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı himayesindeki 75 öğrenci, YKS sonuçlarına göre ilk 100 binlik dilime girmeyi başardı. Gençler, sosyal hizmet modelleri kapsamında eğitim desteği alıyor.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 24.07.2026 11:26
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan sosyal hizmet modellerinden yararlanan gençler, akademik alanda önemli bir başarıya imza attı. Kuruluş bakımı altında bulunan veya koruyucu aile yanında yetişen öğrencilerden 75'i, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) ilk 100 bin kişi arasına girmeyi başardı.

Bakanlık, devlet koruması altındaki çocukların eğitim süreçlerini yakından takip ederek akademik gelişimlerini desteklemeye devam ediyor. Elde edilen bu sonuçlar, sosyal hizmet modellerinin gençlerin geleceğine sağladığı katkıyı bir kez daha gözler önüne serdi.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 2 olgu

1 kaynak ve 2 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı desteğiyle YKS'ye giren 75 genç ilk 100 binlik dilime girdi.Kaynak 1
  2. Başarı gösteren öğrenciler kuruluş bakımı veya koruyucu aile hizmetlerinden yararlanmaktadır.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Anadolu AjansıHaber ajansı · 24.07.2026 11:14

    Devlet korumasındaki 75 genç YKS'de ilk yüz binde

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler
HaberSitesi'ni Google'da tercih edilen kaynak yap

HaberSitesi.Org'u tercih edilen kaynaklarınıza ekleyerek Google'daki Top Stories, AI Mode ve AI Overviews yüzeylerinde yayınlarımızı daha kolay öne çıkarabilirsiniz.