\n\n
Google News'te HaberSitesi.org'u takip edin

Sigorta hasar ihbarları için Alo 193 hizmete girecek

Sigorta sektöründe değer kaybı uyuşmazlıklarını önlemek amacıyla Alo 193 Ortak Hasar İhbar Merkezi kuruldu. Merkez, 1 Eylül'den itibaren trafik ve kasko sigortası başvurularını kabul etmeye başlayacak.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Ekonomi
Temsili görsel: Sigorta hasar ihbarları için Alo 193 hizmete girecek
Temsili görsel · stux / Pixabay
⚡
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Sigorta sektöründe değer kaybı uyuşmazlıklarını önlemek amacıyla Alo 193 Ortak Hasar İhbar Merkezi kuruldu.
  • Merkez, 1 Eylül'den itibaren trafik ve kasko sigortası başvurularını kabul etmeye başlayacak.
  • Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, değer kaybı uyuşmazlıklarını azaltmak için hazırladığı eylem planının önemli bir adımını attı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Sigorta sektöründe değer kaybı uyuşmazlıklarını önlemek amacıyla Alo 193 Ortak Hasar İhbar Merkezi kuruldu. Merkez, 1 Eylül'den itibaren trafik ve kasko sigortası başvurularını kabul etmeye başlayacak.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 24.07.2026 09:45
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, değer kaybı uyuşmazlıklarını azaltmak için hazırladığı eylem planının önemli bir adımını attı. Planın beşinci maddesi kapsamında tüm sigorta şirketlerinin entegre olduğu Alo 193 Ortak Hasar İhbar Merkezi hizmete sunuldu.

Teknik hazırlıkların tamamlanmasının ardından merkez, 1 Eylül tarihi itibarıyla faaliyet gösterecek. İlk aşamada vatandaşlar, trafik ve kasko sigortalarına dair hasar başvurularını bu sistem üzerinden kolayca iletebilecek.

Kullanıcılar sadece hasar ihbarında bulunmayacak; aynı zamanda hasar sonrası mağdur ettikleri illegal yapıları da Alo 193 hattını arayarak kuruma şikayet edebilecekler.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 6 olgu

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. SEDDK beş maddelik eylem planı hazırladı.Kaynak 1
  2. Eylem planının ilk dört maddesi hayata geçirildi.Kaynak 1
  3. Alo 193 Ortak Hasar İhbar Merkezi kuruldu.Kaynak 1
  4. Merkez 1 Eylül itibarıyla faaliyete geçecek.Kaynak 1
  5. Tüm sigorta şirketleri sisteme entegre oldu.Kaynak 1
  6. Trafik ve kasko hasar başvuruları kabul edilecek.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Sabah EkonomiHaber kaynağı · 24.07.2026 09:31

    Sigorta hasar başvurularında yeni dönem! Alo 193 Ortak Hasar İhbar Merkezi kuruldu

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler
HaberSitesi'ni Google'da tercih edilen kaynak yap

HaberSitesi.Org'u tercih edilen kaynaklarınıza ekleyerek Google'daki Top Stories, AI Mode ve AI Overviews yüzeylerinde yayınlarımızı daha kolay öne çıkarabilirsiniz.