İBB yolsuzluk davasında Murat Ongun savunmasını tamamladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik açılan ve 407 sanığın yargılandığı yolsuzluk davasında Murat Ongun savunmasını sundu. Ongun, hakkındaki örgüt yöneticiliği iddialarını reddetti.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: İBB yolsuzluk davasında Murat Ongun savunmasını tamamladı
Temsili görsel · succo / Pixabay
Haberin kısa özeti2 dakikada okuyun
  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik açılan ve 407 sanığın yargılandığı yolsuzluk davasında Murat Ongun savunmasını sundu.
  • Ongun, hakkındaki örgüt yöneticiliği iddialarını reddetti.
  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla başlatılan ve 407 sanığın yargılandığı davanın 60'ıncı duruşması, Silivri Cezaevi karşısında bulunan İstanbul 40.
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla başlatılan ve 407 sanığın yargılandığı davanın 60'ıncı duruşması, Silivri Cezaevi karşısında bulunan İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirildi. Davanın tutuklu sanıklarından olan ve örgüt yöneticiliğiyle suçlanan eski Medya A.Ş. yöneticisi Murat Ongun, savunmasına devam ederek hakkındaki iddiaları reddetti.

Ongun, savunmasında firari sanık Emrah Bağdatlı ile yaklaşık 20 yıllık bir arkadaşlık geçmişi olduğunu ifade etti. Bağdatlı'nın belediyede resmi bir görevi bulunmadığını belirten Ongun, sadece medya ve organizasyon konularında tecrübesine dayanarak fikrine başvurduğunu söyledi. İddianamede yer alan gizli yapılanma ve ihale organizasyonu iddialarını kabul etmeyen Ongun, Bağdatlı ile arasında herhangi bir para transferi gerçekleşmediğini vurguladı. Ongun, "Savcılar suçladı diye arkadaşlarıma sırtımı dönmem" diyerek, etkin pişmanlıktan yararlanan bazı şüphelilerin kendisi hakkında asılsız beyanlarda bulunduğunu öne sürdü.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan kapsamlı iddianamede, Ekrem İmamoğlu'nun "örgüt elebaşı" olduğu iddia edilirken; Murat Ongun, Fatih Keleş, Adem Soytekin, Ertan Yıldız, Hüseyin Gün ve firari Murat Gülibrahimoğlu'nun "örgüt yöneticisi" konumunda olduğu öne sürülüyor. İddianamede, 2014 yılından bu yana yürütülen faaliyetler sonucunda kamu zararına yol açıldığı ve çok sayıda ihaleye fesat karıştırıldığı iddiaları yer alıyor. Sanıklar hakkında rüşvet, irtikap, ihaleye fesat karıştırma ve suç gelirlerini aklama gibi çeşitli suçlardan yüzlerce yıla varan hapis cezaları talep ediliyor.

Dava sürecinde, aralarında Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney'in de bulunduğu birçok isim hakkında farklı suçlamalarla hapis cezası isteniyor. Yargılama sürecinde birleşen dosyalarla birlikte sanık sayısı 407'ye ulaşırken, 51 sanığın tahliyesiyle birlikte şu an 59 tutuklu sanık yargılanmaya devam ediyor.

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

Benzer haberleri içeren ulusal haber siteleri (1)

Haber başlığı benzer ulusal içerikli diğer haber sitelerinin listesini içerir.

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler