# Yarının Köyleri Projesi'nde yapay zeka dönemi

- Canonical URL: https://habersitesi.org/haber/17816/yarinin-koyleri-projesi-nde-yapay-zeka-donemi
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-07-22T15:19:05+03:00
- Modified: 2026-07-22T17:41:30+03:00
- Category: Ekonomi
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, Yarının Köyleri Projesi'nde yapay zeka dönemi, https://habersitesi.org/haber/17816/yarinin-koyleri-projesi-nde-yapay-zeka-donemi

## Summary

Trendyol ve UNDP iş birliğiyle yürütülen Yarının Köyleri Projesi, kırsal üreticilere yönelik yapay zeka eğitimlerini başlattı. Eğitimler, üreticilerin dijital pazarlama ve e-ticaret becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor.

## Verified facts

- Trendyol ve UNDP, Yarının Köyleri Projesi kapsamında yapay zeka eğitimleri başlattı.
- Eğitimler üreticilerin e-ticaret, pazarlama ve ürün geliştirme yetkinliklerini artırmayı hedefliyor.
- Program kapsamında yapay zeka ile görsel iyileştirme ve pazar araştırması yöntemleri öğretiliyor.
- Eğitimler 13 Temmuz'da İzmir'de başladı, Ağustos ayında Denizli ve Sakarya'da devam edecek.
- Eylül ayından itibaren eğitimler Diyarbakır, Adana ve Hatay'da gerçekleştirilecek.

## Article

Trendyol ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından yürütülen Yarının Köyleri Projesi, kırsal bölgelerdeki üreticilerin dijital dönüşümüne katkı sağlamak amacıyla yeni bir eğitim programını hayata geçirdi. Yapay zeka odaklı bu eğitimler, kooperatiflerin ve yerel işletmelerin e-ticaret, pazarlama ve ürün geliştirme süreçlerini daha verimli hale getirmeyi hedefliyor.Eğitim programına katılan üreticiler, yapay zeka araçlarını iş süreçlerine entegre etme konusunda uygulamalı bilgiler ediniyor. Özellikle ürün görsellerinin dijital platformlara uygun şekilde iyileştirilmesi, yeni görsel içeriklerin oluşturulması ve pazar araştırmalarının daha sistemli yapılması konuları öne çıkıyor. Ayrıca katılımcılara, yapay zeka desteğiyle etkili kampanya metinleri ve ürün açıklamaları hazırlama becerileri kazandırılıyor.Proje kapsamında düzenlenen eğitimler, 13 Temmuz tarihinde İzmir Ulamış Dijital Merkezi'nde başladı. Programın takvimine göre eğitimler 3 Ağustos'ta Denizli'de, 5 Ağustos'ta ise Sakarya'da devam edecek. Eylül ayından itibaren ise eğitimlerin Diyarbakır, Adana ve Hatay'daki üreticilere ulaştırılması planlanıyor. Bu girişimle, kırsal kesimdeki işletmelerin dijital dünyadaki rekabet güçlerinin artırılması ve müşteri beklentilerine daha hızlı yanıt verebilmeleri amaçlanıyor.

## Sources

- [Habertürk Ekonomi — Yarının Köyleri yapay zeka eğitimleri](https://www.haberturk.com/yarinin-koyleri-ureticilere-sundugu-destegi-yapay-zeka-egitimleriyle-guclendiriyor-3900281-teknoloji)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See https://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
