Yalova’da gerçekleşen askeri eğitim sırasında Veli Bilgin, güneş çarpması nedeniyle şehit oldu. Olay, açık havada yapılan yoğun fiziksel aktivitenin ardından meydana geldi. Veli Bilgin dışındaki üç öğrenci ise acil müdahale sonrası hastaneye sevk edildi ve halen tedavi altında bulunuyor.
Yalova’da Güneş Çarpmasıyla Askeri Öğrenci Şehidi
Yalova 18’inci Ana Üs Komutanlığı’nda eğitim yapan Veli Bilgin, güneş çarpması sonucu hayatını kaybetti. Diğer üç öğrenci ise hastaneye kaldırıldı ve tedavileri sürüyor.
- Yalova 18’inci Ana Üs Komutanlığı’nda eğitim yapan Veli Bilgin, güneş çarpması sonucu hayatını kaybetti.
- Diğer üç öğrenci ise hastaneye kaldırıldı ve tedavileri sürüyor.
- Yalova’da gerçekleşen askeri eğitim sırasında Veli Bilgin, güneş çarpması nedeniyle şehit oldu.
Bu haber ne anlatıyor?
Yalova 18’inci Ana Üs Komutanlığı’nda eğitim yapan Veli Bilgin, güneş çarpması sonucu hayatını kaybetti. Diğer üç öğrenci ise hastaneye kaldırıldı ve tedavileri sürüyor.
Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar
1 kaynak ve 2 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Öne çıkan doğrulanmış bilgiler
Başvurulan kaynaklar
-
1
HürriyetHaber kaynağı · 22.07.2026 07:00Kaynağı aç ↗
Yalova’dan acı haber... Askeri öğrenci eğitim şehidi
Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.