Sarıyer'de trafik denetimi: On binlerce lira ceza kesildi

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde gerçekleştirilen trafik denetimlerinde hatalı park eden sürücülere ve izinsiz vale hizmeti verenlere ceza uygulandı. Operasyon kapsamında çok sayıda işlem yapılırken iki kişi gözaltına alındı.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Yaşam
Temsili görsel: Sarıyer'de trafik denetimi: On binlerce lira ceza kesildi
Temsili görsel · zdrsoft / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • İstanbul'un Sarıyer ilçesinde gerçekleştirilen trafik denetimlerinde hatalı park eden sürücülere ve izinsiz vale hizmeti verenlere ceza uygulandı.
  • Operasyon kapsamında çok sayıda işlem yapılırken iki kişi gözaltına alındı.
  • İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Sarıyer'deki Köybaşı Caddesi üzerinde kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde gerçekleştirilen trafik denetimlerinde hatalı park eden sürücülere ve izinsiz vale hizmeti verenlere ceza uygulandı. Operasyon kapsamında çok sayıda işlem yapılırken iki kişi gözaltına alındı.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 20.07.2026 20:41
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Sarıyer'deki Köybaşı Caddesi üzerinde kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi. 11 Temmuz tarihinde düzenlenen operasyonda, trafiği aksatan hatalı parklanmalar ve izinsiz vale faaliyetleri mercek altına alındı.

Yapılan kontrollerde, taşıt yolunu trafiği güçleştirecek şekilde kullanan ve kurallara uymayan sürücülere yönelik 54 ayrı işlem tesis edildi. Bu ihlaller neticesinde toplam 84 bin 948 TL tutarında idari para cezası uygulandı. Denetimler sırasında vale belgesi bulunmadığı tespit edilen Y.Ş. ve K.Ş. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı.

Şüpheliler hakkında, yetkili idareden izin almadan park ücreti talep ettikleri gerekçesiyle adli işlem başlatıldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen şahısların serbest bırakıldığı öğrenildi. Yetkililer, bölgedeki trafik düzenini sağlamak amacıyla denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 4 olgu

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri 11 Temmuz'da Sarıyer'de trafik denetimi gerçekleştirdi.Kaynak 1
  2. Denetimlerde hatalı park ve değnekçilik faaliyetleri nedeniyle 54 ayrı işlem yapıldı.Kaynak 1
  3. İhlaller sonucunda toplam 84 bin 948 TL idari para cezası kesildi.Kaynak 1
  4. Vale belgesi bulunmayan iki kişi gözaltına alınarak haklarında adli işlem başlatıldı.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Sabah YaşamHaber kaynağı · 20.07.2026 18:57

    Sarıyer'de hatalı park yapan sürücülere ve değnekçilere operasyon! 84 bin 948 TL para cezası uygulandı

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler