\n\n

Trabzon'da El Sanatları Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

Ayasofya El Sanatları Merkezi kursiyerlerinin hazırladığı eserler Trabzon'da sergileniyor. Sergi, 24 Temmuz tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Yerel Haberler +Trabzon
Temsili görsel: Trabzon'da El Sanatları Sergisi Sanatseverlerle Buluştu
Temsili görsel · Fractals99 / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Ayasofya El Sanatları Merkezi kursiyerlerinin hazırladığı eserler Trabzon'da sergileniyor.
  • Sergi, 24 Temmuz tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.
  • Farklı tekniklerin bir araya geldiği bu özel sergi, 24 Temmuz Cuma gününe kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Ayasofya El Sanatları Merkezi kursiyerlerinin hazırladığı eserler Trabzon'da sergileniyor. Sergi, 24 Temmuz tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 20.07.2026 13:10
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle düzenlenen Ayasofya El Sanatları Merkezi kursiyerlerinin çalışmaları, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Görsel Sanatlar Öğretmeni Fatma Akça'nın rehberliğinde, çeşitli teknikler kullanılarak hazırlanan eserler sergiyi ziyaret edenlerden yoğun ilgi gördü.

Sergide yer alan eserler arasında, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri üniformalı tasviri ile Çanakkale Savaşı'na dair sahnelerin bir arada işlendiği tablo, ziyaretçilerin en çok dikkatini çeken çalışmaların başında geldi. Geleneksel Türk motiflerini modern sanat anlayışıyla harmanlayan kursiyerler, ziyaretçilere kullandıkları teknikler ve sanat akımları hakkında detaylı bilgiler verdi.

Sanatseverlerin yoğun katılım gösterdiği etkinlik, yerel kültürün sanatsal bir bakış açısıyla yeniden yorumlanmasına olanak tanıyor. Farklı tekniklerin bir araya geldiği bu özel sergi, 24 Temmuz Cuma gününe kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 5 olgu

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Trabzon'da Ayasofya El Sanatları Merkezi kursiyerlerinin eserleri sergilenmeye başlandı.Kaynak 1
  2. Sergi, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.Kaynak 1
  3. Eserler, Görsel Sanatlar Öğretmeni Fatma Akça rehberliğinde hazırlandı.Kaynak 1
  4. Sergide Atatürk ve Çanakkale Savaşı temalı özel bir tablo yer alıyor.Kaynak 1
  5. Sergi 24 Temmuz Cuma gününe kadar ziyarete açık kalacak.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    61SAATHaber kaynağı · 20.07.2026 12:46

    Ayasofya El Sanatları Merkezi kursiyerleri yeteneklerini sergiledi

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler
HaberSitesi'ni Google'da tercih edilen kaynak yap

HaberSitesi.Org'u tercih edilen kaynaklarınıza ekleyerek Google'daki Top Stories, AI Mode ve AI Overviews yüzeylerinde yayınlarımızı daha kolay öne çıkarabilirsiniz.