Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 2023 yılında düzenlenen 38. Olağan Kurultayı'na ilişkin açılan ceza davasının altıncı duruşması Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirildi. Kurultay sürecinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla başlatılan yargılamada, aralarında Ekrem İmamoğlu'nun da bulunduğu 12 sanık hakkında üç yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.
Duruşmada tanık olarak dinlenen Adem Soytekin, SEGBİS aracılığıyla mahkemeye katıldı. Soytekin, ifadesinde KİPTAŞ üzerinden bazı CHP'li meclis üyelerine ve delegelere daire satışı yapıldığını öne sürdü. Elindeki listenin siyasi bağlantılı isimlerden oluştuğunu belirten Soytekin, kendisine bu satışların kimlere yapılacağına dair bilgilerin mail yoluyla ulaştırıldığını iddia etti.
Mahkeme hakimi, tanığın elindeki not kağıdını kullanmasına itiraz eden avukatların talebi üzerine notların alınmasına karar verdi. Duruşma sırasında sanık avukatları ve mahkeme heyeti arasında usule ilişkin tartışmalar yaşandı. Kurultay sürecinde rüşvet ve hile yoluyla delege iradesinin sakatlandığına dair iddialar, daha önce farklı mahkemelerde açılan davaların birleştirilmesiyle Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne taşınmıştı.
Dava dosyasında Kemal Kılıçdaroğlu mağdur sıfatıyla yer alırken, sanıklar arasında Özgür Çelik, Cemil Tugay ve Rıza Akpolat gibi isimler de bulunuyor. Mahkeme heyeti, tanık ifadelerinin tamamlanmasının ardından duruşmayı 16 Eylül tarihine erteleme kararı aldı. Kurultay sürecine dair şaibe iddiaları, eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve bazı delegelerin şikayetleri üzerine yargı gündemine gelmişti.